Джей Джей Ейбрамс ще режисира „Star Wars VII”

Уоу! Тук нямаме нужда от никакъв текст, единственото, което ни трябва е заглавието: Джей Джей Ейбрамс ще режисира „Star Wars VII”! Всичко останало са подробности. Или история.

Но все пак…

Първата ни реакция, разбира се, е че това е поредния злостен слух, особено след като преди не много време Ейбрамс заяви открито, че въпреки, че „Star Wars” е един от най-любимите му филми на всички времена и с нетърпение (повече от всеки), очаква срещата си с следващия филм от поредицата, предпочита да отиде в киното като обикновен зрител.

Изглежда обаче, че не става въпрос за слухове а за официална информация тъй като новината е потвърдена едновременно от „The Wrap” и „THR”. Те съобщават, че новият президент на „Lucasfilm” Катлийн Кенеди, лично е увещавала Ейбрамс (според слуховете Спилбърг я е насочил в негова посока и се е оказал решаващ фактор във финалното решение) и в крайна сметка той не е могъл да откаже. Предполагаме, че е било необходимо повече от една конска глава.

Като любопитно допълнение „The Wrap” също така споделят, че Бен Афлек също е бил с добри шансове за позицията. Ако той беше излезнал победител, това вече щеше да е повече от интересно. Форумните реакции щяха да са дори по-разгорещени и от сега, когато недолюбващите се феновете на двата най-големите космически франчайза в историята, са изправени пред неочакван казус.

И като казахме двата най-големите космически франчайза, не е ясно как Paramount ще погледнат на новината, първо в далечно бъдеще и ангажираността на Ейбрамс като основна движеща сила зад „Стар Трек” и в по-кратки срокове, след като по всички пресмероприятия по повод очкавания „Star Trek Into Darkness” всеки втори впрос ще е свързан със „Star Wars”.

Та така, за сега с ме в очакване на повече подробности – дали сценарист ще си остане Майкъл Арнд или Ейбрамс ще го замени със своите си хора Орси, Курцман, Линделоф и сие, кой ще са главните актьорите, ще видим ли някои от познатите ни от старите серии образи и т.н. и т.н. Каквото и да избере/направи Ейбрамс ние ще сме доволни ако резултатът е подобен на „Стар Трек”-ския.

А докато чакаме, ще се наслаждаваме на сеира, който ще се развихри. Очакваме тонове коментари за некадърността на Ейбрамс, подигравки за прословутите „Lens flare” и мястото им в „Star Wars” и всякакви други клишета, на които сме се наслушали всеки път когато някой каже Ейбрамс или „Star Wars”, както и тонове „фенмейд“ постери, като долни.

Star Wars VII

Премиерата е май 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Аз вече се изказах на няколко места, но и тук да се разпиша. Джей Джей се доказа с качествени фантастики и няма как това да не е добра новина. Даже би докарал атмосфера по близка до оригиналната трилогия ако това е целта – помним как блестящо се справи със „Super 8“.
    Колкото до враждата между феновете на двете поредици – поне при нас такава няма в сериозни размери, но ще е интересно, какви простотии ще се изпишат по чуждите форуми.
    🙂 🙂 🙂 🙂

  2. И грам не ми пука , но The Avengers 2 излиза през 1 May 2015 . Трябва да е в края на месеца или да го сменят ,но ще има и други кандидат милиардери (Justice League) 😀