След като буквално ни изкара акъла с посветения на Камора „Гомор” („Gomorrah”), в най-новия си филм, озаглавен „Reality”, режисьорът Матео Гароне се е заел да ни запознае с измеренията на още едно световно зло – риалити формата „Биг Брадър”.

Като големи фенове на вече споменатия „Гомор”, който присъства в класацията ни за най-добрите филми на десетилетието, следим развитието на „Reality” още от средата на 2011, когато проектът се казваше „Big House”, но след като миналата година филмът дебютира в Кан, където беше удостоен от журито с „Grand Prix”, нетърпението ни да видим трейлър стана доста сериозно.

Е, трейлърът е тук и вече можем да сверим очакванията си.

Честно казано, не е каквото очаквахме. Предвид „Гомор” смятахме, че тонът ще е малко по-сериозен, но това не означава, че сме разочаровани. Темите за риалити-помиите, илюзията за слава и странните измерения на човешката психика определено са ни интересни, а по всичко изглежда, че „Reality” има какво да каже в тази посока, макар и да изглежда, че всичко е представено малко по-повърхностно и несериозно.

Американската премиера на „Reality” е 15 март в Ню Йорк и 22 в Лос Анджелис. Да се надяваме, че и ние ще можем да го видим у нас на някой от фестивалите. Update: Филмът е показан у нас на изминалата Киномания, но за съжаление, ние сме го пропуснали.

Realty - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. За ваше сведение филмът „РИАЛИТИ“ (Reality) бе прожектиран 3 пъти в „Люмиер“, Дома на киното и Евро Синема – на 9, 10 и 11 ноември миналата година в рамките на последната „Киномания“.

  2. Ами доста силен, разобличителен филм, който бърка надълбоко в раната, както се казва. Много би ми се искало и ние да направим нещо подобно, защото и тук примитивизмът на телевизионния риалити формат е ударил дъното…

  3. Нашият опит е „Островът“. Ха-ха-ха! 🙂
    Още веднъж, много ме е яд, че съм го пропуснал, тоиз филм. Ще трябва да си го търся из нета.