Брад Пит

Дали пък не се чудихме прекалено дълго, преди да ви поднесем тази новина? Не крием пристрастията си към Брад Пит и заради най-различните роли, с които е предизвиквал публиката през годините, и заради неоспоримия му чар. И следим с интерес проектите му, особено „World War Z” и „Killing Them Softly”. Но малко се стреснахме от информацията за главната роля, която му е отредена в „Pontius Pilate” – филм, описван като подобен на „Смело сърце” или „Гладиатор”, чиито сюжет се фокусира върху една от най-противоречивите – и известни – личности в историята на човечеството, Пилат Понтийски.

Епичната история има за цел да разкаже как опитния воин Пилат напуска бойното поле, за да се издигне в политическата машина и в един момент да се окаже назначен управник на Юдея, принуден да се справя с политическото напрежение там. И как става така, че се забърква в историята с провъзгласения за „месия” Иисус, а покрай него и с още небезизвестни персонажи като цар Ирод, Иоан Кръстител, Саломе, Мария Магдарена, „прочутия лакей на римляните” Йосиф Каяфа, както и император Тиберий…

Тъй като проектът е все още без режисьор, ни изглежда като аморфна идея, за която в момента се говори най-вече заради звездното име, свързано с нея. Очаква се потвърждение от страна на Брад Пит, който е проявил интерес към „Pontius Pilate”. Сценарият на епичната история, закупен от Warner Bros. и описван като „библейски епизод на „Зоната на здрача”, е дело на писателката Вера Бласи, прекарала 10 години в проучвания и събиране на исторически достоверна информация за времето и събитията, познати в най-различни (най-вече идеологизирани, „обременени”) версии на хората от цял свят. И друг път сме казвали – щом става дума за исторически събития, бройте ни Страшно Заинтересувани!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *