„Аnt-Man” и “Dr. Strange”

Едно време си мислехме, че сме фенове само на „DC”, но сега просто няма как да отречем, че (поне що се отнася до киното) адски си падаме и по супергероите на „Marvel” и смятаме, че „Отмъстителите” е един от най-яките летни блокбастъри от (поне) последните няколко години. А какво мислим за Едгар Райт и защо ни е любимец можете да научите от новините ни досега.

Всичко това означава, че няма как да пропуснем да отбележим дори и най-минималното развитие около предстоящия „Ant-Man”, когото следим още откакто не беше сигурно проект ли е въобще или само най-обща идея, която едва ли някога ще бъде осъществена. Последната новина беше, че „Disney” готвят премиерата за ноември 2015, а сега Кевин Файги потвърждава пред MTV, че „Ant-Man” ще е част от Третата фаза на „Marvel” супергероите, а компания ще му прави и доктор Стрейндж.

Ant-Man” определено е част от Трета фаза. Подобно на „Железният човек 3” е част от вселената на „Marvel”, но също така е през погледа на Едгар Райт. Което е единствената причина да правим филма. Познавам Едгар от първия ни обяд на Comic-Con през 2004. Той ме попита какво правят „Marvel” с „Ant-Man” – тогава дори не бяхме студио. Колко се променят нещата за 8 години! Това определено е „origin movie” за Ant-Man от гледната точка на Едгар Райт и Джо Корниш. Разбира се, че се корени в „Marvel” вселената, но е по-различен ъгъл, който не сме виждали досега.”

Поне няма как да се оплачем, че ни готвят само и единствено „още от същото” – заглавията, героите и световете стават все по-откачени и фантастични, подобно на вече познатия ни „Guardians of the Galaxy” и любимеца на Файги доктор Стрейндж:

„Голяма част от историите, които разказваме сега, са за основните Отмъстители, които вече познаваме. Те ще се развиват по изненадващ начин в следващия филм за Капитан Америка, и за Тор и разбира се, „Железният човек 3”, а след това ще ги видим в „Отмъстителите 2”. След това… „Ant-Man” е единственият официално обявен, но вероятно можете да се досетите какъв е списъкът с герои, които обмисляме и които започваме да развиваме. „Доктор Стрейндж”, за когото говоря от години, определено е един от тях. Той е страхотен, оригинален герой и отговаря на моето условие: той е напълно различен от всичко досега, подобно на „Guardians of the Galaxy”. Напълно различен от всичко, което сме правили до този момент. „Ant-Man” също е такъв и затова сме развълнувани.”

Не ни се иска да правим каквито и да било прогнози и когато става дума за далечно (а и по-близко) бъдеще на холивудски франчайзи предпочитаме да не възлагаме кой знае какви надежди – дори и началото да е страхотно, шансовете след филм номер 3 или 4 да се получи нещо гледаемо са съвсем нищожни. От време на време ни изненадват с някой рибуут, но като цяло важи старата приказка „On a long enough time line, the survival rate for everyone drops to zero”. И въпреки всичко това, не можем да отречем, че първата ни мисъл беше „Ако „Marvel” възнамеряват да работят с Едгар Райт и да наемат режисьори като него, ще следим внимателно, ще чакаме с нетърпение и ще гледаме с 300 не само Трета фаза, но и четвърта, пета и единадесета”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Впрочем това са единствените два филма на Марвел, които имат потенциала да са нещо по-различно.

    Ant Man е в ръцете на Едгар Райт, който не се отказа от проекта въпреки дългогодишното чакане. А за тест футиджа знаем, че е бил смазващ.

    Dr. Strange може да е тежък шамар в жанра, ако някой като Дел Торо се наеме. Има потенциал. Но като му видя сценаристите, които стоят зад неща като новия Конан, се отказвам от подобни размишления.

  2. Едхар Райт е жесток! Убеден съм, че ще направи добър „Ant Man“. За „футиджа“ не знам дали е бил смазващ – аз четох описание, не ми се стори чак толкова вълнуващ. 🙂

    Съгласен съм за сценаристите – тези на новия „Терминатор“ също не ми вдъхват голямо доверие.