Бен Афлек, Рейчъл Макадъмс

При положение, че за три десетилетия снима само четири филма, направо не е за вярване, че само две години след „Дървото на животаТерънс Малик ще ни зарадва с нов проект (да не говорим, че за близкото бъдеще ни е подготвил и още един-два). Става въпрос за „To The Wonder”, който вече се завъртя по фестивалите и – каква изненада! – отзивите за него са силно поляризирани.

Филмът разказва за Нийл (Бен Афлек), млад мъж, който смята, че е открил голямата си любов в лицето на Марина (Олга Куриленко), която среща във Франция. Когато обаче двамата се преместват близо до родния град на Нийл в Оклахома, страстта им постепенно започва да се поохлажда и Нийл е привлечен от приятелката си от детството Джейн (Рейчъл Макадъмс). Объркана и сама в непознатата страна, Марина търси съвет в лицето на изгубилия вярата си отец Куинтана (Хавиер Бардем), който се бори със свои собствени демони.

Както можете да се досетите, „To The Wonder” няма да е „романтична история” в класическия смисъл на думата, а визуално-поетично изследване върху темите за любовта, копнежа, страстта и загубата.

Вижте два трейлъра на филма, изпълнени със запазените марки на Малик – глас зад кадър, философствания за любовта, живота, вселената и всичко останало и, разбира се, виртуозна визуална поетика, отново дело на Еманюел Любецки – които дават нагледна представа какво може да очаквате.

http://www.youtube.com/watch?v=Xm7yg4UjLc8

Още оттук е ясно, че ако не харесвате „Дървото на живота”, едва ли ще харесате и този филм – самият Афлек споделя, че в сравнение с „To The Wonder”, „Дървото” е като „Трансформърс”. Лично за нас „Дървото” беше един от най-добрите филми за изминалата година и вярваме, че и този ще ни хареса много, и с нетърпение очакваме да го гледаме, въпреки че имаме известни притеснения, свързани главно с актьорското изпълнение на Бен Афлек и отчасти на Олга Куриленко. Но, поне на теория, Малик би трябвало да е един от малкото режисьори, които биха могли да измъкнат от тях двамата качествено изпълнение.

Вижте и три плаката на филма.

Режисьор на „To The Wonder” е Терънс Малик (по негов сценарий), а в главните роли ще видим Бен Афлек, Рейчъл Макадъмс, Олга Куриленко и Хавиер Бардем.

Британската премиера е февруари, а по американските кина излиза на 12 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *