Сега, положението е… complicated. Свикнали сме със стойностно азиатско кино, на което обръщаме специално внимание, и с такова, което прилича на средностатистическа холивудска боза. И него не го пренебрегваме, защото най-малкото е… различно. Един магьосник ще спасява душата на билкар, влюбен в хилядолетна Бяла змия, дегезирана като жена. Вижте историята в картинки!

Как да пропуснеш екшън с източни бойни изкуства и Джет Ли? Особено с този последен кадър в трейлъра?! Да не говорим и за някои преди него – като този с двете змийки, до-нарисувани като в комикс, или намеците за вампирски същества, дяволски образи и какви ли не други фантасмагории…

Забавно е – ако го гледаш като филм-бъзик, защото „The Sorcerer and the White Snake” е точно това. Не може толкова евтино и повърхностно изглеждащи CG-ефекти да имат каквато и да било сериозна претенция. И не може да ни го побере ума как селекционерите във Венеция са го пуснали в програмата си през 2011?

Хореографът на битките в „Летящите кинжали” Чин Сю-Тън се е подписал като режисьор на този комиксов екшън „ейжън-стайл”. И след като според Screen Daily филмът е „guilty pleasure”, може пък да му дадем шанс, ако се появи около нашите географски ширини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Визията на филма е готина и ми допада, въпреки евтините специални ефекти, но ми прави впечатление и тук.. пак пърденето на Inception…………