По случай празниците и благодарение на любимото ни списание „Empire” получаваме една сериозна доза „Стар Трек” подаръци – две доста приятни корици, няколко нови снимки, сред които въоръженият Спок и режисиращ Джей Джей Ейбрамс, и най-важното, подробности за сюжета и непрестанно обсъждания злодей.

Различните кадри (от филма, зад кулисите и специалните сесии) можете да видите разпилени из новината и най-долу, а ние ще пристъпим направо към най-важното – Кан ли играе Бенедикт Къмбърбач или не? Отговорът май е по-скоро не… Ето какво казва Ейбрамс:

„Не е задължително да сте гледали предишния филм, за да гледате този. Героите са група хора, които наскоро са се сближили и изведнъж се оказват изправени срещу ужасяваща сила. Той се казва Джон Харисън и е донякъде обикновен – и това го прави толкова страшен. Той е обикновен човек, който работи в организация на име „Starfleet”, но се обръща срещу тях, защото има особена история и защото има невероятна тайна.След две брутални нападения в Лондон и в Щатите, героите ни трябва да го намерят и заловят. И това се оказва много по-трудно и по-сложно, отколкото са предполагали.”

И за да не ви стане прекалено тегаво в този светъл празник, Ейбрамс подчертава, че макар и по-мрачен, „Пропадане в мрака” все пак има и доста от неговия оптимизъм:

„Това определено е филм за „Пропадане в мрака”, но щях да съм грешният избор за режисьор, ако героите останат там. Това е филм за надежда, и любов, и романтика, и сблъсък с нещо наистина ужасяващо и как, благодарение на семейството, да оцелееш и да станеш по-силен.”

А ето как „Empire” леко допълват официалния сюжет на филма, който можете да видите по-долу:

Земята е заплашена от терористично нападение от страна на Джон Харисън (Бенедикт Къмбърбач), бивш служител на „Starfleet”, а през това време Кърк е принуден да вземе решение, което нарушава заповедите му, заплашва сигурността на целия му екипаж и му коства капитанското кресло. Сега, без униформи и облечени в черни кожени якета и ботуши, трима от героите ни напускат „Enterprise” и се опитват да поправят грешката му…

Ако сте гледали 9-минутния клип преди IMAX прожекциите на „Хобит: Неочаквано пътешествие”, вероятно предполагате какво може да е събитието, довело до преждевременното освобождаване на прословутото капитанско кресло. Но ние имаме известни съмнения – ако е така, как историята ще се върже с този все още загадъчен Харисън?

Когато екипажът на „Enterprise” внезапно е привикан обратно у дома, членовете му откриват, че неудържима и ужасяваща сила в собствената им организация е взривила флота, запращайки нашия свят в неочаквана криза. В желанието си да разчисти лични сметки, капитан Кърк навлиза във военната зона, опитвайки се да залови един човек, който в действителност е оръжие за масово унищожение. Нашите герои са завлечени в епична игра на живот и смърт, в която любов, приятелство и живот ще се жертват за единственото семейство, което Кърк все още има – екипажа му.

Режисьор на „Пропадане в мрака” („Star Trek Into Darkness”) е Дж. Дж. Ейбрамс, а сценарият отново е дело на Алекс Курцман, Роберто Орси и Деймън Линделоф. В ролите се завръщат Крис Пайн, Закари Куинто, Карл Ърбан, Саймън Пег, Зоуи Салдана, Антон Йелчин, Джон Чо и Брус Грийнуд, а към тях се присъединяват Бенедикт Къмбърбач, Алис Ив и Питър Уелър.

Премиерата е 17 май 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Не-не, откъсът от Star Trek го имаше и при повторното ми гледане на „Хобит“ – сутрешна прожекция от 10 часа 😀 ммм – Този Глас!

  2. Точно както и очаквах, героят на Бенедикт не е Кан, но според мен има все още голяма вероятност да е генетично модифициран и свързан по някакъв начин с Генетичните Войни в края на 20 век във вселената на Стар Трек. Но от друга страна и идеята за яростни терористичните актове на „обикновени“ персонажи, притиснати във ъгъла или заблудени от недоброжелатели със задни мисли всъщност въобще не е нова за Стар Трек вселената и беше доста сериозно застъпана в ST:Deep Space Nine и по-малко във ST: Enterprise. При всички положения ще се гледа филма, разбира се. 🙂