Джони Деп

Много неща се случиха на Тери Гилиъм с неговия Дон Кихот – проектът е „заченат” толкова отдавна, че се губи в дебрите на началото на века. Обаче… Джони Деп, който от самото начало беше включен в „заверата”, сега е решил да представи на Disney като продуцент своя трактовка на все още неозаглавена модерна история, преоткриваща… отново Дон Кихот. За сценаристи са ангажирани Стив Пинк и Джеф Морис.

И дума не се споменава дали самият Деп ще участва като актьор в проекта, но при свръх-близките отношения на студиото с техния Джак Спароу и предстоящата премиера на „The Lone Ranger”, надали на Джони ще му се наложи дълго да ги убеждава да застанат с финанси зад идеята – та той им докарва завидно количество приходи. Глобално погледнато е страшно, и тъжно, и гротескно-нелепо, че творец като Тери Гилиъм – един от най-любимите ни режисьори ever! – е принуден да се моли и пазари с големите студия, за да (ако) се навие някой да участва в реализирането на неговите идеи… Но той пък, както може да се очаква, не се впечатлява от хода на Деп и посреща информацията с усмивка.

За утеха може да видите две кратки негови интервюта по време на The British Independent Film Awards. И сме доволни, че е приключил със снимките на „The Zero Theorem”, защото отдавна не сме гледали Гилиъм-филм и го очакваме с ужасно нетърпение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *