Darkseid

Някой ще каже „Далечен „изстрел” е 2015, защо се обсъжда отсега?” Е, все пак иде реч за мега-хипер-продукции от ранга на „продължение в безкрайност” № 7 (Star Wars), втора част на „Отмъстителите” и нейде между тях се опитва да се мери по бюджет и популярност идеята за „Justice League”. Вече се заговори за фокусиране върху злодей, срещу когото да се изправят обединените сили на Батман, Супермен, Зеления фенер, Светкавицата и още няколко по-„миноритарни” герои на „DC” – май изборът е паднал върху Darkseid, или поне плъзна такъв слух.

За първи път Darkseid се появява в комикс през 1970 година, наричат го „Бог на Злото” и е върховен монарх над планета със символичното име Apokolips, с присъщата му всемогъщност и божествени сили. Той е една от най-могъщите, заклети противници на Супермен и се стреми към контрол върху всички живи същества чрез „Anti-Life Equation”. И ако целта е да бъде повален – логично ще трябва да се обединят цялата налична мускулна маса и свръх-сили в името на победата над злото. Само дето не е ясно, при положение, че Warner Bros. охраняват зорко сценарните си решения, дали това не е „тестово” изтичане на инфо – един вид, да проверим как ще реагират феновете? Комикс-спецовете твърдят, че няма по-подходящ злодей, особено в светлината на предшестващия „лигата” „Man of Steel”.

Междувременно плъзна слух, който почти светкавично бе опроверган, че Джоузеф Гордън-Левит ще влезе в ролята на Батман в подготвяния „Justice League”. Съвсем ясно беше „показано” в „Черният Рицар: Възраждане”, че героят му е призван да се превърне в супергерой, но колкото и да имат желание да „закачат” от популярността на Нолановата трилогия, Warner Bros. надали ще го сторят. Много по-вероятно е да се придържат към възможната смислова връзка между подготвяния от Зак Снайдър „Man of Steel” и бъдещата „лига”. Особено с този злодей… Разбира се, ще ви държим в течение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Тоя е най-епичния злодей , моля се да е той !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Всички мислехме, че ще е Darkseid, ама май все пак първо ще видим Steppenwolf в действие.