И друг път сме споменавали, че Дуейн Джонсън – Скалата е способен да направи всеки филм малко по-поносим. Разбира се, понякога дори и той не е достатъчен, но да се надяваме, че в конкретния случай, това няма да е така.

Snitch” претендира да е създаден по действителна история, но лично ние се съмняваме. Винаги в такива случаи се сещаме за „The Strangers”, в който група маскирани нахлуват в дома на младо семейство и ги тормозят по всякакъв начин. Той е вдъхновен от „действителни събития”, които са това, че непознат човек е звъннал на вратата на режисьора и след два дни къщата на съседите е била разбита.

Но както и да е, филмът разказва историята на баща (Скалата), който е принуден да работи под прикритие в наркокартел, за да отърве сина си от десетгодишна присъда в затвора. Вижте трейлъра.

Ако не друго, поне на пръв поглед изглежда, че филмът няма никакви претенции отвъд това да бъде класическо „B-movie” екшънче, което да забавлява. Надяваме се само да е по-свястно от „Безпощадно”, който се оказа брадва.

Всъщност, колкото и да харесваме Скалата, ако трябва да избираме и да гледаме само един подобен филм следващата година, вместо този бихме предпочели „Last Stand” на Арнолд или „Bullet to the Head” на Сталоун.

Режисьор на „Snitch” е Рик Роман Уо („Fellon”), а в ролите, освен Скалата, ще видим Бенджамин Брат, Бари Пепър, Сюзън Сарандън, Майкъл К. Уилямс, Надийн Веласкес, Джон Бърнтал и др.

Премиерата е 22 февруари 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Доста е жалко, че Уилямс така и не направи смислена кариера извън великия “The Wire”…