Сигурно не всички австралийци са такива шантавеляци, но ние определено харесваме Тони Колет. П. Дж. Хоган, когото познаваме като режисьор на „Muriel’s Wedding” от 90-те, „Сватбата на най-добрия ми приятел”, „Unconditional Love” (с Кати Бейтс и Рупърт Еверет), „Питър Пан” и „Тайните на Беки Б.”, отново работи със старата си познайница в най-новия си филм „Mental”. Вижте по-добре трейлъра, за да придобиете бегла представя за какво иде реч.

Тази какафония прилича на сатирично-циничен вариант на историята в „Nanny McPhee” (по сценарий на Ема Томпсън), пренесена в съвремието и с малко по-малък брой домочадие. В ролята на семейния татко, който изпраща ментално увредената майка в санаториум, е Антъни Лапалия, ролите на необузданите и невъзпитани тийнейджърки (бррр!) са разпределени между Лили Съливан, Бетани Уитмор, Никол Фрийман, Челси Бенет и Малори О’Нийл. Във филма участват още Кери Фокс, Каролин Годал, Дебора Мейлман, Сам Кларк, Лиев Шрайбър. Филмът е вече 10-тина дни на екран в Ирландия и Великобритания, от октомври – в „родната” Австралия и Нова Зеландия, а за дата на разпространение в Щатите още нищо не се знае.

Ето и официалният синопсис.

Момичетата в семейство Муучмор са убедени, че всички страдат от една особена психическа болест, която е невъзможно да бъде диагностицирана – защото ако се окаже, че не са луди, ще трябва да си признаят, чее просто на „непопулярни”. Тяхната майка Шърли не е способна да се справи с претенциите на петте тийнейджърки и без подкрепата на своя съпруг Бари, преследващ политическа кариера, изпада в нервна криза и псиихиката и рухва. След като Бари изпраща жена си „във ваканция” в една психиатрична клиника, той се оказва сам с пет момичета, които почти не познава. Отчаян от безизходицата, той наема стопаджийката Шаз, която да се грижи като възпитателка за щерките му. Оттам започва всичко…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *