За съжаление, отзивите за написания от братя Коен и режисиран от Майкъл Хофман римейк на британския романтичен „heist” филм (с Майкъл Кейн и Шърли Маклейн) „Gambit” не са никак добри, което малко ни натъжава, защото разчитахме филмът да си заслужава. Въпреки това не сме отказали да го гледаме. Ако не друго, поне ще имаме възможност да се насладим на изпълненията на Колин Фърт и Алън Рикман, които винаги са на висота.

Предлагаме ви да видите четири клипа от филма, а по-долу и няколко нови снимки и да решите дали и вие, като нас, сте склонни да му дадете шанс, въпреки лошите отзиви.

http://www.youtube.com/watch?v=HEBUaF4qqiI

http://www.youtube.com/watch?v=dhjn1fiA4aM

http://www.youtube.com/watch?v=J8Hiwilgeo4

http://www.youtube.com/watch?v=ILhgGYn2dG0

Едно е сигурно, Камерън Диас е зле. Не ги може тези акценти и това си е. Където и да е пробвала (на прима виста се сещаме за „Кутията”) се е проваляла с гръм и трясък.

Ето и официалния синопсис в случай, че не знаете (или не помните) за какво точно става въпрос във филма:

Британският музеен уредник Хари Дийн (Фърт) измисля добре изпипан план как да измами най-богатия човек в Англия, известния колекционер на произведения на изкуството Лайънел Шабандар (Рикман), като му продаде фалшива картина на Моне. За да успее, той наема тексаска кралица на родеото (Диас) да се представи като жена, чиито дядо се е сдобил с картината по време на Втората световна война.

За финал вижте и споменатите по-горе снимки.

Режисьор на „Gambit” Майкъл Хофман („Сън в лятна нощ”, „Един прекрасен ден”, „Последната гара”), а сценарият е дело на братя Коен. В ролите са Колин Фърт, Алън Рикман, Камерън Диас, Клорис Лийчман, Станли Тучи и др.

Британската премиера на филма се състоя на 21 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *