Страшно много ни харесва „забележката”, изиграна от мистър Хопкинс, поел ролята на мистър Хичкок! Присъства ирония, подобна на тази, с която сме чували, че майсторът на трилър-съспенса се е отнасял към околните в кинореалността.

Страшно много ни харесва „забележката”, изиграна от мистър Хопкинс, поел ролята на мистър Хичкок! Присъства ирония, подобна на тази, с която сме чували, че майсторът на трилър-съспенса се е отнасял към околните в кинореалността. Предупреждението-забрана за ползване на мобилни телефони изглежда и звучи толкова впечатляващо, че всеки пристрастен към вибриращата си връзка със света би се замислил дали да влиза с нея на кино. Не само на филм на Хичкок.

Имаше много изненадани от промяната на премиерната дата на „Hitchcock” на Саша Джеревеси – никой не знае какво може да се очаква в най-активната част на Оскаровия сезон. Fox Searchlight продължават с активиране на различни идеи в рекламната кампания на филма – част от промо-клип представя сцената под душа и отношенията режисьор-актриса в познатата, „терористично”-вярна светлина.

Идеята Share Your Scream е да включиш себе си (със снимка) в уникално стилната визия на филма, и така индиректно да участваш в рекламата му. Държим да обърнете внимание и на страхотния постер, в който мистър Хичкок и съпругата му делят пространство. Ако сте пропуснали – вижте първия трейлър на филма, и после пак ще си говорим – дали пък Хелън Мирън отстъпва на йота на несравнимия Антъни Хопкинс? Категорично не!

Хичкок - плакат

За финал вижте и галерия от 8 нови снимки.

Освен Хопкинс (Алфред Хичкок) и Мирън (Алма Ревил), в „Hitchcock” ще видим Скарлет Йохансон като Джанет Лий, Джесика Бийл (Вера Майлс), Джеймс Д’Арси (Антъни Пъркинс), Тони Колет (Пеги Робъртсън), Дани Хюстън (Уитфийлд Кук), Майкъл Щулбарг (Лю Уосърман), Майкъл Уинкот (Ед Гийн), Уолъс Лангъм (Сол Бас) и Ралф Макио (Джо Стефано). Премиерата е на 23 ноември 2012.

„The Girl”

Като че ли еднакво внимание сме отделяли на двата уж-конкурентни проекта, свързани с Хичкок и сме се стремили новините за „The Girl” да са също толкова навременни и изчерпателни, колкото и за „Hitchcock”. Може би за да компенсираме неволно Тоби Джоунс, чието актьорско изпълнение (вероятно) ще остане в сянката на по-големия проект на Саша Джеревеси и превъплъщението на Антъни Хопкинс.

Филмът, посветен на създаването на „Птиците”, вече е излъчен в програмата на НВО. Предлагаме да видите два клипа, които отново затвърждават предположението, че Тоби Джоунс се справя професионално-блестящо с предизвикателството „Хичкок”, а Сиена Милър създава достоен образ на Типи Хедрън.

Режисьор на „The Girl” е Джулиън Джарълд („Да бъдеш Джейн Остин”, „Завръщане в Брайдсхед”), а сценарият е дело на Гуинет Хюз („Mysterious Creatures”). Ролите, освен на Джоунс и Милър, са разпределени между Имелда Стаунтън, Пенелъпи Уилтън, Шон Камерън Майкъл и др. Премиерата на филма беше на 20 октомври по HBO.

The Girl - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *