Макс Ландис

Как ви звучи „Reality Bites on acid”? Това е фраза-таглайн, използвана от сценариста-режисьор Макс Ландис (надали задълго още ще остане „синът на режисьора Джон Ландис”) като характеристика на режисьорския му дебют „Me Him Her”. Вероятно той е приключил ангажимента си със сценария на „Франкенщайн” и с актив като сценарист на супергеройския „found-footage” филм „Chronicle”, има желанието и амбицията да се докаже и като активен деец зад камерата. Продуценти на режисьорския му проект са Big Beach Films (продуцирали прекрасния Away We Go на Сам Мендес, Little Miss Sunshine, Safety Not Guaranteed – , както и режисьорските дебюти на Филип Сиймур Хофман и Лиев Шрайбър), а снимките започват през лятото догодина.

Ако вече не сте предположили, да поясним – ще има колебания в сексуалната идентичност, поне на единия от тримата главни герои в историята. Действието ще се развива в Лос Анджелис и ще има секс, любов и приятелства, пресъздадени по „най-странния, възможно най-сюрреалистичен начин”. Единствените допълнителни детайли, разкрити от автора на филма са: „Абсолютно шантав филм е! Дяволски.”, което е достатъчно предизвикателно, за да разбуди интереса ни до степен очакване „абе, я да го видим този юнак какво точно се е опитал да направи?!”

Макс Ландис вече е познато име в индустрията, работата му я определят като „свежа”, „уникална”, „жизнена”, „пълна с оригинални идеи”, което си е задължаващо. В момента той работи по „Chronicle 2” (при все, че според Джон Ландис Fox не са доволни от посоката, в която е поел сценарият), по телевизионна поредица за супергерои „Vigilant”, вече казахме „Франкенщайн” и по тайнствения „Amnesty” заедно с Рон Хауърд. Завиждаме му благородно за творческата енергия, която може да насочи във всичките тези посоки, и ще ни бъде интересно дали multitask-ингът ще се отрази (благотворно или негативно) върху режисьорския дебют „Me Him Her”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *