След премиера в Торонто и представяне в Сан Себастиан, режисьорският дебют на Дъстин ХофманQuartet” ще се появи на екран в Австралия и Нова Зеландия непосредствено след Коледа, на 28 декември тръгва на ограничен показ в Щатите, а от 4 януари е на кино и във Великобритания. Ясно е, че с имена като Маги Смит, Били Конъли, Майкъл Гембън, Паулин Колинс и Том Къртни никой няма да остане безразличен, още повече всички са любопитни как се е справил дебютантът Хофман с „дирижирането” на четирима оперни певци (по сценарий). Тъй като пренасочваме редовно информационния поток и през лятото ви запознахме с първия трейлър, сега идва ред на втори рекламен опит – не много по-различен, с няколко сменени/допълнени кадри плюс един кратък клип от филма.

http://www.youtube.com/watch?v=mfbzS6f8cXI

Най-добре се получават нещата, когато са поднесени с чувство за хумор. Екипът актьори, начело с режисьора си очевидно елегантно се бъзикат с количеството години, които неизбежно променят всичко. В такива случаи благородно завиждаме на оптимизма на творците и си пожелаваме да е все така „заразен” колкото се може по-дълго време.

Цял живот Уилф и Реджи са били приятели. Заедно с бившата колега Сиси, двамата обитават „Бийчъм Хаус”, дом за пенсионирани оперни певци. Всяка година рожденият ден на Джузепе Верди се превръща в повод за празник, а приходите от традиционно организирания концерт отиват за поддръжка на дома. Но ето, че сред тях се появява бившата съпруга на Реджи, оперната гранд-дама Джийн Хортън – и изненадващо за всички, плановете за концерта кардинално се променят. Старите вражди застрашават графика на репетициите и става ясно, че присъствието на четирима от великите оперни гласове от миналото съвсем не може да гарантира прекрасен и – по-важното – спокойно реализиран спектакъл.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *