Justice League

След като един съдия в Калифорния миналата седмица отсъди в полза на иска на Warner Bros., през лятото на 2013 година ще се появи Суперменския „Man of Steel”, както и вече има реална надежда за „Justice League”. Всъщност според амбициозните планове на компанията, ако започнат снимки догодина, филмът ще може да е готов през лятото на 2015, за когато е планиран и „The Avengers 2” на Джос Уидън .

След спора, предизвикан около присвояването (или не) правата върху Супермен на Warner Bros., което се случва преди 20 години (Джийн Пийви, сестра на единия от създателите на образа – Джо Шустър, подписва договор през 1992), компанията ще има правото да „контролира” един от най-известните супергерои от догодина. А каква щеше да бъде бъдещата „Justice League”, ако в нея липсва Супермен? Именно неизяснения му статут бавеше информация относно проекта-конкурент на „Отмъстителите”.

Въпреки неяснотата относно режисьорската позиция, по сценария вече работи Уил Бийл („Gangster Squad”) и предстои избор на актьорски екип. Кристофър Нолан учтиво е отклонил поканата да продуцира амбициозното начинание. Споделяли сме и преди информация, свързана с „лигата”, но честно казано не очакваме с огромно нетърпение резултата – и то не защото не харесваме героите: почитатели сме на Батман и до голяма степен на Супермен (другите са скучновати), ала отборът на Marvel, вече видян „от плът и кръв”, много повече ни кефи. Факт!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Е нищо не се знае може и да излезне мн добър филм , за разлика от Марвел този ще е доста по-мра4ен , което ме кефи

  2. За разлика от забавния игрален дебют на Отмъстителите не залагам на големи очаквания тук. Единствения начин повечето герои от лигата да не изглеждат нелепо в игрален филм ( изключвам Батман, разбира се) е да се направи като безмозъчна попкорн хумореска ала въпросните Отмъстители, а това няма много-много да се вписва в идеята на Лигата. На малкия екран, особено в пълнометражните DVD издания DC Universe Originals стоят отлично повечето от героите, особено в по-noir и стилизираните филмчета, но ми се струва, че на игрален филм ще издишат или най-малкото ще оставят леко захаросан Marvel-ски привкус като Зеления фенер миналата година. Разбира се, винаги остава надеждата за стилен и сериозен филм ала брилянтния Watchmen, ама в тея времена, в които холивудските „занаятчии“ бягат като дявол от тамян от всичко оригинално, нестандартно и не включващо „reboot/remake/3D“ в сценария си и само търсят как да „издоят“ поредната доларова крава много ме съмнява дори и Зак Снайдер да се навие с такъв проект. Но все пак ще видим как ще се развие Man of Steel, дано Зак успее да направи филм поне на нивото на Пазителите, а защо не и повече. Едва ли някой ще се заеме да прави каквото и да е по Лигата преди да се видят резултатите от филма на Снайдер.