Bad 25

Има толкова несправедливост в този киносвят, особено в разпределение на филми и събития, че дори на мен ми се случва да употребявам най-безпомощния израз „не е честно!”. Не можаха ли преди седмица да планират прожекции на филма „Bad 25” в кината AMC? (нагъл въпрос, нали?) Освен че лудите пристрастени на тема „творчеството на Краля на попа” ще побързат да видят най-новото документално произведение на Спайк Лий, „fresh” от фестивала във Венеция, „Bad 25” е планиран за телевизионно излъчване ат АВС около Деня на благодарността – разбира се, отвъд Океана.

Лий е разполагал с огромно количество суров материал, заснет по време на работата на Майкъл Джексън по „Bad”. Всичко от „зад кулисите” е предоставено от наследниците, управляващи имението на световната легенда, като информацията от тях е, че имат още много материал, свързан с „трите албума”. Предполага се, че това са „Bad”, „Off the Wall” и „Thriller”. Запитан дали плановете му включват работа по документални филми за създаването и на другите два албума, отговорът на режисьора е абсолютно дипломатичен – „зависи от наследниците на Джексън”.

Въпреки, че домакинът не е от най-големите фенове, не можете да ни упрекнете в информационно затъмнение около „Bad 25” – споделяли сме подробности () в края на лятото, а сега ви предлагаме да видите трейлъра на филма.

Спайк Лий отдава почит на 25-ата годишнина от издаването на епохалния албум на Майкъл Джексън „Bad”, като представя архивни записи, документирали работата по албума, както и иинтервюта с близки приятели, хореографи, световни музикални величия. Звукозаписните сесии на едни от най-добрите парчета в албума са изключителни (сред най-впечатляващите е „The Way You Make Me Feel”); интервютата с приятели и творци, вдъхновени от Майкъл, са интересни и трогателни. Лий предлага на публиката един непознат образ на Джексън, който е може би най-възхвалявания и най-обругаван музикант в модерната поп-култура. Документалният разказ съживява самия процес на създаване на албума и възражда образа на Майкъл, отдаден на музикалната страст, с неговия талант и специфично чувство за хумор – творец, който не се колебае да жертва всичко в името на музиката.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *