The Lone Ranger - Джони Деп

Update: Ето че и очакваният първи трейлър е вече тук. Противно на нашите очаквания, които изложихме в по-долната новина, той не се върти изцяло около Джони Деп. Може да се каже, че акцентът е „железницата”, която ще играе основна роля и в самия филм, както и около екшъна.

Преди да го изгледате, искаме само да кажем, че става дума за тийзър и ни се иска да видим малко повече преди да си изградим мнение и очаквания. На този етап обаче нямаме някакви сериозни забележки.

–––––––––––

До премиерата на „The Lone Ranger” има доста време – въпреки че първият тийзър плакат обявява пристигането на упоменатия ездач „скоро в кината”, всъщност ще го видим в пълния му блясък чак юли другата година. Но рекламната кампания определено набира скорост и след няколко галерии снимки (официални кадри и задкулисни) сега получаваме и плаката, който можете да видите по-долу.

Всичко това е само загрявка за първия трейлър, който трябва да се появи онлайн съвсем скоро – в зависимост не само от часовата разлика, но и кога точно четете тази новина, напълно е възможно всеки момент да пуснем този така важен ъпдейт. Чак сами се изненадваме колко ни се гледа истински трейлър, пък бил той и тийзър, който вероятно ще е посветен на Джони Деп и неговия Тонто.

Поне такъв е случаят с плаката, който честно казано малко ни издразни, защото е посветен точно на Деп, въпреки че филмът се казва „The Lone Ranger” и рекламното изречение е „Никога не сваляй маската”. Само че това на картинката не е нито ездача на Арми Хамър, нито е маската му, която не бива да се сваля… Но иначе е як плакат.

The Lone Ranger - плакат

Режисьор на „The Lone Ranger” е Гор Вербински („Предизвестена смърт”, първите три „Карибски пирати”, „Ранго”), а сценарият е дело на Тед Елиът, Тери Росио и Джъстин Хейти. В ролите са Джони Деп, Арми Хамър, Том Уилкинсън, Уилям Фикнър, Бари Пепър, Хелена Бонам Картър и др.

Премиерата е 3 юли 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

65 Comments

  1. Изглежда….. тъпо! Гор Вербински е лайно и „Карибски пирати“ е помия, това го виждам да е една идея по-ок.

  2. Супер тийзър, зариби ме. 🙂 Само да го разкара тоя гарван от главата!!
    @ The Bear Jew
    …. Ти ся кво каза?!? Като почнете с тия… „лайно“, „помия“…!!! Карибски Пирати е тотална модерна класика(добре, поне за мен е ), никви Лордове, Матрици или Рицари.
    Филмът ще е добър, сигурен съм. 🙂

  3. И аз съм зарибен –
    Помня ясно – как ме завлякоха на първите пирати (аз имах алтернативно предложение) – и колко изненадан останах от изживяването …
    Поради някакво стечение съм гледал и The Ring и Rango – които също са яки (в смисъл успешни и забавни и добри) – И този имам чувството, че ще е в групата на успешните му филми …

  4. @ Zed

    3-те „Лорда“ и първата „Матрица“ са с вселени над „Пиратите“ – ВСИЧКИТЕ!

  5. 3те „Лорда“ са едни много скучни филми, ама тва може да си е от мен, понеже не понясям жанра. „Матрицата“ я харесвам, но не е по-добър от „Пиратите“.

  6. Абсолютно съм съгласен с The Bear Jew, че „Пиратите“ са класическо лайно … честно … не мога да си представя, че някой може да ги харесва повече от LOTR и още повече Матрицата …. както и да е … вкусове всякакви … но съм потресен :):):)

  7. Още не съм гледал „Ранго“, но „Пиратите“ винаги успяват да вземат на абордаж чувството ми за толерантност към комерсиални помии и да ме накарат да превключа канала.

    Майната му на Вербинки – „Ловът на мишката“ го забравих, но не беше особено качествен филм като изключим някои кадри и ефекти, а пък „Мексиканецът“ е шибана мръсотия.

    А този трейлър не проработи за мен. Почти напълно безразличен съм към проекта, но ще стана враждебен ако филмът е на нивото на „карибските чикяри“ и бъде обявен за модерен мастърпийс.

    Вербински и Бъртън дали скоро няма да се сбият за Джони Деп.

    Сравнението с пръстена и матрицата може да е само по популярност, не и по качество.

  8. На мен ми изглежда зле , тийзъра ме разочарова , но има време до премиерата на филма 😀

  9. LOTR пък са една редка визуална бозица… шъ мъ извинявате.
    Карибските пирати и те същата бозица… масите да са живи
    🙂

  10. „Карибски пирати“ е най-добрият приключенски филм последните не знам колко години. Има супер яки (хорър) елементи и образи, уникален главен герой (и още по-добро изпълнение от страна на Джони Деп, което обаче от го съсипа), готини ефекти, екшън и хумор. Сравненията с другите филми са неуместни – просто нямат база за такова. Гор Вербински е талантлив режисьор, на който обаче нещо му липсва. И аз не съм сигурен какво.

    Конкретно за този филм, както съм казал по-горе, ще трябва да изчакам да видим малко повече неща, преди да си изградя някакви очаквания..

  11. „Тинтин“ е много по-добър приключенски филм от карибските каръци. Много добре знаеш това Дрин. Джони е добър, но в семейния контекст на поредицата, тоя му образ не работи за мен.

    Ако искам да гледам как маниерен Джони играе пиян и надрусан авантюрист с остър език ще си пусна недооценения шедьовър на Тери Гилиъм „Страх и омраза в Лас Вегас“.

    Гор Вербински е талантлив режисьор в сравнение с Георги Дюлгеров или с Дон Майкъл Пол, например. Сред големите кучета обаче той прилича на един от най-симпатичните си герои – мишка.

  12. @ Дринов
    Е това имах предвид с… „тотална модерна класика“. 🙂
    @ Vladi
    Стига си се мазнил на Дринов! 😉 „Тинтин“ е досаден и скучен.

  13. „Карибски пирати“ е тотален боклук, в който няма нищо!

    Омръзна ми да гледам Деп като тоя гнусен Педераст Спароу, направо ми се повдига вече. Хумора, който носеше в себе си персонажа от първия филм се изтърка до нивото на възможностите на Вербински от прекалената си експлоатация през годините. Дори и на Деп не му е интересно вече, то се вижда. Един Джефри Ръш е 100 пъти по-забавен и сполучлив, въпреки че и неговия персонаж с всеки следващ филм е все по-лошо развиван. 3-та част на тоя бълвоч е един от най-тъпите филми правени някога, а 4-та е недоразумение all the way…

    Освен шедьовъра „Тинтин“ на гения Спилбърг, по-яки приключенски филми от последните години са и „Апокалипто“ (със 100 пъти по-яки образи) и „Кинг Конг“ (с много по-добри хорър елементи) и „Прометей“ (също с много по-як horror и adventure). И не на последно място хумора в тъпата филмирана атракция на Дисни е под всякаква критика, то бива бива, ама един лаф да не се получи като хората, братче… Всичко е толкова на сила, че чак е жалко. За достойнства соча само – сценографията, грима и специалните ефекти, които всъщност какво да ги коментираме въобще, кой високо бюджетен филм в Холивуд вече няма такива?

    Дринка помагам ти, това, което липсва на Вербински, освен талант е и интелект! „The Ring“ е тривиален, „Пиратите“ са откровено лоши, „The Weather Man“ беше доста срамен опит за дълбоко авторско кино, от „The Mexican“ струи такава драматургична и режисьорска безнадеждност, а за „Mousehunt“ даже няма смисъл да говоря, нали?

  14. @ The Bear Jew
    Пренасяш негативите от повтарящия себеси Деп, на първите три филма, когато все още образът е в оригинал. Не е коректно и го правиш нарочно, твоя работа. 🙂
    А след… “ шедьовъра “Тинтин” на гения Спилбърг “ мога самом да кажа, че явно живеем в различни вселени. 🙂
    “Апокалипто” и “Кинг Конг” са много добри, “Прометей” е гавра с жанра и обида към феновете.

  15. @ Zed

    Не е коректно образът да не търпи развитие и да става все по-банален.

    Да, за щастие сме в различни вселени! Би било обида за вкуса ми човек, който смята Спилбърг за по-малко от гении (както явно ти) да НЕ харесва „Пиратките“!

    „Прометей“ е гавра с жанра? Кой жанр по-точно – космическо приключение, фантастика, creature feature, хорър, трилър, suspense, кой? Обида към феновете, това пък от къде дойде? А, сигурно говориш за „Alien“! Разбирам, че ти се иска да видиш баба Рипли да рита пришълски задници на 63г. за 5-ти път, след като даже я върнаха и от мъртвите в последния филм от поредицата, но не мислиш ли, че е малко неуместно вече и все пак за разлика от създателите на „Карибски пирати“ някой други хора явно знаят кога да спрат с тавтологията преди тя да разкаже ДИРЕКТНО играта на всичко?

    „Не е коректно И ГО ПРАВИШ НАРОЧНО….“, ;-( ти в кой клас си, че се изразяваш така?

  16. Аз избирам да съм положителен – за нищо на света няма да се кося какви са продълженията на нещо си – след като съм бил изненадващо щастлив на първия филм …
    Този избор е на дела не само на думи – и различен при различните хора – сестра ми си ходи религиозно с децата на всяка нова серия (и аз не знам защо наистина) – аз съм престанал да търся там дедовия ми още в края на първия филм … И затова спомена от онази вечер ме грее и до днес…
    А за тази опулена нарисувана физиономия – която е извила врат на снимката горе – Незнам кой друг актьор от този калибър скача с подобна радост в нови и нови „измислици“, които се превръщат в образи … Едно е сигурно – he is not playing safe …. Иначе и Ричард Гиър щеше да се пробва сигурно ….

  17. В 6ти клас.
    И колкото искам да гледам баба Рипли, толкова искам да гледам и религиозни, креационистки простотии. Никакъв съспенс, ефекти и каквото и да е, не може да го измие това петно.
    Оценките ти за филмите са супер пресилени в двете крайности, а така правят в 3ти клас. 🙂

  18. Хах, най-якото е как никой тук няма беглата представа какво биха представлявали Пиратите БЕЗ Вербински. Хипер комерс е – факт. Обаче Вербински е пич с почерк. Рейнджърът щеше да кърти, ако не почваше с логото на Дисни и Брукхаймър. Той и сега пак ще кърти де, ама по-малко. Нищо не му липсва на Вербински, само Ханс и Джери му идват вповече.

  19. Със и без Вербински пиратите няма как да бъдат нещо различно от маркетиногво зачената, демографски осмислена и фискално надеждна, лишена от вдъхновение ,гаргара на банда мегаломани с корпоративно мислене.
    А Вербински просто не е много добър в това, което прави. Той наиситна няма нито един филм, изпъкващ с нещо специално, вдъхновено, виртуозно или провокативно. Пиратите са гаден, надценен хепи мийл. А Апокалипто , както се спомена, е сочен телешки стек. Автентичен приключенски шедьовър и тотален жанров връх. Вербиснки не може дори и да си мечтае да доближи бруталните адреналинови нива на кървавата гибсънова екстраваганца. А най-лошото е, че сигурно и не иска. Защото все още има прекалено много заблудени хора, които си мислят, че той е майстор на приключенския спектакъл и са готови да се наредят на опашка за поредното му посредствено произведение..

  20. Момчета, с повечето от вас се знаем и не разбирам защо трябва да си говорим глупости. Как въобще можете да сравнявате „Апокалипто“ с „Карибски пирати“? Това е несериозно. Тук все пак говорим за комерсиален филм.
    Звучите ми като тези, които критикуваха на тази база критикуваха Спилбърг. Не че искам да го поставям наравно с Вербински – това би било глупаво. И както сте тръгнали ще кажете, че и „Хук“ е шедьовър. The Bear Jew това беше за теб! 🙂 Шега! Не е нужно да се палиш и да отговаряш. 🙂 🙂

    Джак Спароу е перфектен образ и ако го бяха развили щяха само да го развалят. Това е факт – при това с отрицателен знак. В контекста на първия филм обаче, мисля, че не можем да имаме забележки. За протокола обаче да кажа, че и според мен Барбоса на огромния Джефри Ръж е по-добрият образ. 🙂

    Тази вечер бира с плюене в лицето! Някой? 🙂 🙂

  21. Мога да ги сравнявам на жанрова основа без никакви проблеми. Както мога да сравня Доберман и някой генеричен комерсиален екшън с Джейсън Стейтъм например. И Карибски пирати и Апокалипто използват кодовете на един жанр по коренно различен начин. Аз съм от хората, които биха предпочели да гледат Апокалипто за 16-и път отколкото Карибски пирати 3 за втори. Но ОК аре няма да се позовавам на тоталния шедьовър. Но как можеш да кажеш, че пиратите са най-добрите приключенски филм в последните години. Естествено, че Кинг Конг и Тинтин са мнооооооооого по-яки представители на същия жанр. Тях може да ги сравняваме нали.
    След първоначално объркване осъзнах, че четвъртия Индиана Джоунс е много слаб и пропуснат филм, но дори и той ми харесва повече от пиратите.

  22. Не съм съгласен, че можеш да ги сравняваш жанрово, сори. „Доберман“ си го сравнявай с Гай Ричи колкото искаш, но „Пиратите“ е фентъзи, братче, как може да го сравняваш с „Апокалипто“, това не е сериозно – по-скоро го със „Страстите Христови“ 🙂 🙂

    И ако случайно не е станало ясно, говоря за ПЪРВИЯ „Карибски пирати“, не за продълженията. Все едно да кажеш, че Индиана Джоунс е тъп, защото четвъртия е по-слаб. За мен лично той е по-добър от „Кинк Конг“, знам, че ти е любим – и аз го харесвам, но също както и ти казваш, предпочитам да си гледам пиратите. 🙂 🙂

  23. Неееееееееееееееееееееееее. Първият Карибски пирати е особено импотентен филм, направо е жалък. А Кинг Конг е великолепен. Но всеки ценител на киното страда от определен брой заблуди. Просто това е една от твоите.
    Пиратите е повече приключенски филм отколкото фентъзи, но и на двете жанрови територии се дъни зверски.

  24. Това е една от твоите заблуди, бро! 🙂 Абсолютно не си прав. Кажи, че не ти харесва и ще се разберем, ама недей така. И си е фентъзи-приключение, как да не е? Тотален попкултурен феномен е този филм.
    Айде да видим сега за колко време ще ме изтриеш от френдлистите си. LOL
    Сори, не успях да се сдържа! 🙂 🙂

  25. Хахахаахаха. Има някои обективни реалности в киното, които не подлежат на клишираното оправдание с личните пристрастия. Една от тези обективни реалности е, че Кинг Конг е с класи над Карибски пирати. Hands down, no contest, sure as shit. That is the true bro. And you fuckin know it.

  26. Абсолютно съгласен, има такива реалности. И добре, да кажем, че „Кинг Конг“ е по-добър филм, дори и само заради сцената на замръзналото езеро, която е феноменална! Но същата тази реалност твърди, че „Карибски пирати“ не такъв какъвто го изкарваш! And you fuckin know it! 🙂

  27. Извинете, че ви развалям седянката, ама Кинг Конг е 1000 пъти по-добър от карибското детско кино…

    Първият КП, вярно, не е идеално лош, но и не впечатлява с нещо особено. Наскоро мернах текста, с който съм го уважила тогава, преди 9 години – той е кратък, положителен като оценка, но без ни-как-ви суперлативи! Просто един забавен приключенски филм, без изключителни достойства. Пък това, че изкарал милиард-два сетне, какво общо има?

    А Вербински е шмульо с елементи на неконформизъм. Слаба ракия. Ранго чат-пат ставаше, но на Ловът на мишката не знам кой изобщо му намира достойнства. (Всъщност, познавам такива хора…)

  28. @Анита

    Е не бъди лоша де 😉 Да не забравяме, че направи Мексиканеца, американски Рингу, както и The Weather man. Все си мисля, че Вербински е малко hit or miss. Но шмульо, не ми се струва правилно да го наричаме. Освен това силно се надявам да направи нещо от Bio Shock – точно материя за него.

  29. Аууу, Мексиканецът 🙂 не вливай в сърце ми отрова! Че още помня как ни бяха засилили на една среднощна прожекция в блаженопочившето кино „Модерен театър“ (после от 3 ам ни прожектираха „Оскарите“…)

    Шмульото беше метафора 🙂 Според мен човекът си е точно major studio material – има някво зрънце индивидуалност, но иначе прави каквото му каже продуцентът, и козирува… докато истинските талантливите обикновено трудно пасват в този модел.

  30. @ Zed

    Щом си позволил „религиозни, креационистки простотии“ да бъдат в центъра на твоя прочит и тълкувание на филма, загърбвайки истинските му достойнства и качества, значи наистина си най-много в 6-ти клас.

    @ Дринов

    Е, как пък не можем да сравняваме „Апокалипто“ с „Пиратите“? Ти първи каза: “Карибски пирати” е най-добрият приключенски филм последните не знам колко години.“ и аз веднага ти дадох примери, с който посочих, че не си прав big fuckin’ time, а ти сега се отричаш първи, че не можело да се правят сравнения, ето това е несериозно! И какво като говорим за комерсиален филм, то и „Апокалипто“ си е комерсиален филм, просто присъства авторски touch и повече интелект във всеки аспект, нещо което Вербински никога няма да притежава.

    Малкото потенциал, който Джак Спароу е притежавал, ако беше развит сега поне нямаше да е тотална катастрофира, защото в момента той е противен и е гей – ето това е факт!

    И никога не съм казвал, че “Хук” е шедьовър. Просто един човек каза нещо глупаво от мое име без да има право да го прави. Но сега ще кажа друго, „Хук“ е филм, който е незаслужено подценен и който мога да гледам всяка Коледа в къщи с огромно удоволствие, нещо което не мога да направя с „Карибски пирати“ при никакви обстоятелства или семейни празници, които размекват акъла и сърцето.

    P.S.

    Анатема за това, че „Пиратките“ били по-добри от „Кинг Конг“ за теб, даже няма да го коментирам…. Заблуда е най-малкото, с което мога да те оправдая в случая. 🙂

  31. Ще го гледам, защото има човек с гарга на главата. Иначе не изглежда особено интересен.

  32. @ The Bear Jew
    Гей, та гей… та гей, голяма мъка… ей!!(гейска рима-поздрав, за мечока хомофоб… 🙂 🙂 )
    Мен „Пиртите“ ме кефят, снобарската клика не ги кефи.
    Викам да приключваме спора, че разбирачите взеха да се излагат. 🙂

  33. Дориан, по едно време треперех около новините за Биошока. Вербински би изкъртил в R-рейтнат стиймпънк, обаче явно няма кой да налее необходимия бюджет.

    За всички, които тръбят, че Вербински е без индивидуалност и играе по свирки и т.н. – дават ли си сметка, че Ранго е на една-две fart-jokes от това да бъде най-добрата анимация за последните примерно десетина години?

    Той може и да се нагажда към системата, обаче никога не се изгубва и е много по-близо до педанти от рода на Финчър и Земекис, отколкото до студийни подлоги като Джон Фавро и Брет Ратнър. Освен това се иска да си баси пича, за да направиш от Джеймс Гандолфини хомо, което краде целия филм изпод носа на Пит и Робъртс.

    А, да, и Пиратите може да са Брукхаймър/Дисни колкото щеш, ама ако тия дето ги плюят не виждат колко изпипани във визуалните детайли са, трябва да идат на очен лекар.

    Колкото до сравнението с Апокалипто – айде не. Онова е повече драма, отколкото приключенски филм. Сравнявайте Пиратите с Принцът на Персия, Мумиите, Джон Картър…

  34. @ Zed

    Eми, гей е! Ако филма беше драматичен нов поглед върху мита за пиратите като най-големите мачовци кръстосвали моретата и бяха показани като група мародеризирани, маргинализирани хомосексуалисти, каквито всъщност наистина са били, а не като детски семеен филм на Уолт Дисни тогава вече смотания пендел Спароу нямаше толкова да ми бърка в здравето. Защото сега на всякъде е пълно с алюзии към гнусния му испедерастен персонаж. То не са реклами, препратки, лафове от ежедневието – навсякъде където погледна е пълно с обратния пират. Драйфа ми се от тази про-гейска Холивудска пропаганда.

    Оценявам завоалирания ти опит едновременно да ми направиш свирка и да ме обидиш, наричайки ме снобар, но не съм убеден, че на човек като мен, който харесва The Expendables му отива подобно нарицание.

    Ако разбирачите се излагаме, то не разбирачите направо се насрахте. Zed’s dead baby, Zed’s dead.

    @ Silver

    „Играта на играчките 3“ и „Фантастичния г-н Фокс“ са хиляди пъти по-добри от fart-joke-а „Ранго“. Вербински не може да държи и свещ в ръката до великани като Земекис и особено Финчър, как можа да го кажеш въобще и после лобираш НИЕ да не сравняваме „Апокалипто“ с „Пиратите“?! Вербински е точно толкова добър и уникален като творец, колкото са всъщност Ратнър и Фавро в интерес на истината.

    И не съм убeдeн, че някой е поставял под съмнение това колко КП са изпипани във визуалните си детайли, говорим само за the big picture here.

  35. Виж сега, когато филмът се понапъне да е нещо повече от визуална патаклама, тогава ще давам превес на друго, освен на визуалната патаклама. Голямата картинка тук изключително включва колко зверски изпипани са всички същества, дето се мотаят по екрана, да не говорим, че някои от ефектите и сетъпите са си революционни. Освен всичко друго, Вербински е вкарал много и от специфичния си сюрреализъм – последното нещо, което някой би очаквал да види във филм на Брукхаймър. И колко филма на Дисни си виждал да започват с обесване на дете?

    Не казвам, че Пиратите са шибан шедьовър – гледал съм ги по веднъж и толкова. Обаче това заклеймяване на Вербински като просто работна ръка без почерк и стил е меко казано налудна тенденциозност.

    Да, на Ранго му трябва точно премахването на 1-2 fart-jokes, за да задмине Фокс и Играта на играчките. До момента обаче няма нито една CG анимация, която да се доближава до това, което ILM са направили в Ранго – чисто технически.

    Само в тоя трейлър на Рейнджъра има повече awe-inducing сцени, отколкото във всичко, което сме гледали през тази година, взето заедно.

  36. „…сюрреализъм – последното нещо, което някой би очаквал да види във филм на Брукхаймър.“

    Брукхаймер не е толкова закостенял в художественото си интерпретиране на реалността нека си спомним само за – „Хората котки“, „Кенгуру Джак“ и всички онези bullshits, които се появиха след КП – „Принца на Персия“, „Ученика на магьосника“, „G force“ и т.н.

    Категорично не съм съгласен с теб, че „Ранго“ е само на една ръка разстояние от най-доброто, това че качеството на анимацията е супер, както и визията на пиратите също не значи, че те са добри филми, а че са направени с отношение. То, ако и визия нямаха тогава какво щяха да имат, защото сюжета, персонажите и диалога са пълен garbage за мен.

    Ако в този трейлър има всичкото awe-inducing за теб, тогава не съм убеден, че си видял достатъчно и също така тези 2-ве минути по нищо не се различаваха от всичко друго, което носи марката блокбъстър.

  37. Понякога една реплика е достатъчна да се приклиючи филмов спор. В случая това беше сравнението на Вербински със Земекис и ФИНЧЪР!!!!! Той е точно толкова далече от тях колкото е шиитския ислям от феминизма.

  38. @The Bear Jew,

    Ти къде точно в изброените си забелязал сцена от рода на онази, в която Джони Деп е носен от раците? И после целия кораб? Дори Спилбърг не успя да го направи толкова ефектно в Тинтин.

    Ок, като са направени с отношение – дайте му кредит за това отношение, защото не са много хората в Холивуд, които показват такова. Ако наистина не можете и двамата с Влади да направите качествената разлика между Пиратите и Каоубои и извънземни, е безсмислено да продължаваме спора.

    Между другото, сюжетът, персонажите и диалогът в Пиратите са на доста по-добро ниво от тези в Прометей, като вземе човек предвид за какво се борят съответните филми, но предполагам не си в състояние да забележиш това.

    @Влади, между Земекис, Финчър и Вербински има много повече прилики, отколкото разлики – и тримата държат филмите им да изглеждат съвършено, и тримата правят кино, което върви с пуканки в еднаква степен, също така и тримата често се захващат със сценарии под нивото им.

  39. @ Sliver

    Да ми даваш тази безобразно глупава сцена с раците за пример е меко казано смешно. И престани да споменаваш в едно изречение Спилбърг и Вербински не само като равнопоставени, ами и като Вербински по-добър в нещо. Това е outrages!!! Ето, един случай, в който ученика не надминава учителя си, защото именно Стивън беше човека, който отвори вратата на Вербински за киното с „Ловът на мишката“ на DreamWorks – един от първите провали на студиото.

    Отношение към визията в Холивуд нямат само тези, на които не им се даде втори шанс. Така, че защо да ръкопляскам на пилето, че му стърчат пера от задника? И наистина предлагам да приключваме спора, защото за мен на 110% КП и „Каубои и извънземни“ не се различават по абсолютно нищо. И двете са пълно дъно и никога няма да мога да ги призная за нещо повече.

    Прометей рита задника на КП във всяко едно отношение и най-вече в Сюжет, Персонажи и Диалог. Абе, ти въобще не разбираш от кино. Знаеш имена, следиш някакви филми, но вкуса ти и интерпретацията са трагични, продължаваш да говориш, че Вербински, Финчър и Земекис са на една плоскост. Кога Вербински ще направи качествен драматичен филм като тях? Не ме карай да изброявам филмите им, знам че ги знаеш, просто се сети за тях преди да говориш такива работи и да ги принизяваш до филмите на Вербински.

  40. Нека и аз на свой ред да ти дам съвет – коментирай каквото пиша, а не това, което ти се иска да съм написал.

  41. Радвам се, че е имало кой да ме отмени докато ме нямаше. 🙂

    Аз не бих сравнил Вербински със Земекис и Финчър, но Силвър е прав, че човека подобно на тях си изпипва нещата – мисля, че това е основната идея.

    И този спор е нещо, срещи което винаги съм се борил. Не можеш просто да кажеш, че това е боклук, полюция утайка и какво ли още не, защото това не е обективно (доколкото може да има такова) мнение. Имаше подобни изказвания за Спилбърг, Бъртън, че и за Фелини. Е, може ли така? И вярно ли е?

    За да дам пример ще отстъпя и ще кажа, че добре, „Пиратите“ не е най-добрият приключенски филм последните години, има много по добри – например „впишете вашия пример тук“. Но очаква да признаете и вие, че филма не е такава трагедия, каквато вие се опитвате да го изкарате.

  42. @ Дринов

    ХА-ХА-ХА-ХА, е брат няма да се разбереме! 🙂 Никога няма да призная Пиратите за нещо повече от това, което вече казах, че са за мен. И не става въпрос за отстъпване, а за мнение (въпреки, че си личи кои всъщност са меродавни и кои не – Земекис, Финчър и Вербински – wtf?). Подобно на тях изпипва, но никога на стига върха като тях, което май значи, че не изпипва толкова добре в крайна сметка?

    Защо пък да не кажеш „боклук, полюция утайка и какво ли още не“, това си е мнение и можеш да го изказваш колкото искаш. Дали го одобряваш или не, това си е твое право.

    Станах свидетел на богохулството срещу Спилбърг, но просто не исках да се меся, защото щях да захвърля добрия тон и след това да те помоля да ми пуснеш по skype няколко адреса, които да посетя в стил Джак Торанс от последните 20мин. на „Сиянието“. 🙂 За Бъртън съм 50/50 има супер неща и супер дразнещи неща за мен, но верно ли е имало и такива глупаци, които отричат (в случая не разбират и коментират) Фелини? Това вече ми идва в повече, просто не искам и да знам какви вербални диарии са текли тука.

  43. Ти продължаваш ли да не разбираш в какъв аспект ги сравнявам? Подчертах го дебело – Вербински е перфекционист и има лично отношение към проектите си в много по-близка степен до Финчър и Земекис, отколкото до утайките като Фавро. Тва как успя да прочетеш като „Вербински е толкова добър, колкото Земекис и Финчър“ само ти си знаеш. Много ясно, че Вербински няма нито един филм, който да се доближава до Форест или Боен Клуб, но във всичките му филми (вкл. и в тъпанарските Пирати) е пълно с моменти, които показват, че той може да направи нещо от тази класа. Достатъчно е само да се захване с кадърен сценарий, а и Земекис и Финчър не са образци за захващане ексклузивно с кадърни сценарии. Освен това Ранго свива сърмите на Коледна песен и Полярен експрес във всякакво отношение и неслучайно Вербински има Оскар за него.

    Я пак, на кво си станал свидетел? На богохулство срещу Спилбърг, което се състои в това, че Вербински много преди него направи ефектна сцена, в която кораб пори пустинни дюни ли? Просто не е истина как избирателно мелиш информацията, но както сам каза – това си е твое право.

  44. Ако можеше, щеше да прави „нещо от тази класа“! Вербински няма толкова силно подчертан авторски стил като Финчър и Земекис, видяхме, че и друг режисьор може да направи КП по същия начин, което моментално го обезличава за мен и го прави Джон Фавро style добър director.

    Епизода с пиратската история в Тинтин е 1000 пъти по-добър от всички „Карибски пирати“ взето заедно, отивам и по-далеч и казвам, че този епизод е по-добър от всеки един филм за пирати, който съм гледал.

  45. @The Bear Jew
    Сега вече наистина се изложи… “ Епизода с пиратската история в Тинтин е 1000 пъти по-добър от всички “Карибски пирати” взето заедно, отивам и по-далеч и казвам, че този епизод е по-добър от всеки един филм за пирати, който съм гледал….“ !! Ама сериозно ли?!? 🙂 🙂 🙂 Да кажеш… „на мен ми харесва 1000 пъти повече…“ или „споре мен е …“ ще те разбера. Но ти твърдиш, от неясно каква позоция, че това е универсална истина. Нивото ти на аргументация е махленско. Та след този бисер за Тинтин… не знам какво да ти кажа. Явнои си от религиозно фанатизираните фенове на Спилбърг. Ако утре Сбилбърг се… изака, сигурно ще кажеш, че тва е най-якото ако изаквано някога. 🙂 🙂

  46. Майтапът е, че аз харесвам Спилбърг повече, отколкото The Bear Jew, само дето фактите са си факти.

    Хах, ти наистина ли неможеш да направиш разликата между четвъртите Пирати и първите три? То бива фанатизиран хейт, ама чак пък толкова…

  47. @ Zed

    Прочети го пак края на изказването ми – „по-добър от всеки един филм за пирати, който СЪМ гледал“! СЪМ изразява лична позиция и персонално мнение, продиктувано от собствен опит, равностойно според мен на твоите предложения за “на мен ми харесва 1000 пъти повече…” или “според мен е …” How’s that now?

    А, щом имаш такъв сериозен проблем с първото ми изказване, би ли ми дал своя ЛИЧЕН пример за най-добрия пиратски филм правен някога, според теб?

    И да, фанатизиран фен на Спилбърг съм, но това не означава, че не намирам филми като „Индиана Джоунс 4“ и „1941“ за зверски провали, „Терминала“ и „Винаги“ за филми, които не ми харесват по никакъв начин, „Боен Кон“, „Империя на слънцето“ и „Война на световете“ за НЕ получи ли се.

    @ Silver

    Не възможно е да харесваш Спилбърг повече от мен и сравнението ти със двете сцени от КП и Тинтин го доказват.

    Е, как да намеря разлика в тези 4-ри пълни 0-ли? Еднакво гнусни, смърдящи, противни и повтаряеми са, КП е едно лайно, което се произвежда на конвейер и 4-я shit го доказа. Това не ти е „Терминатор 3″ където ясно личи разликата с “ Терминатор 2″ например или „Джурасик парк 3“ в сравнение с първите 2-ва филма! Всичко си остава същото тука.

  48. Ти некви критетрии имаш ли изобщо? Щото има ОЧЕВАДНА разлика в класите на всеки аспект от първите три Пирати и последните – и заснемане, и специални ефекти, и подход към историята, и количество налудност в нея, и музика, и актьори. Трябва да си сляп да не ги видиш тези неща.

    Btw, аз не намирам 1941 за зверски провал, в Терминала и Винаги има много неща, които ми харесват, Боен Кон и Война на световете определено са се получили, и Империя на Слънцето е един от най-добрите филми на Спилбърг. Ся пак ми кажи кой на кво е фен. Като ти гледам коментарите, все едно чета някво критическо средно аритметично.

  49. Оценките за изброените филми на Спилбърг, които даваш говорят пък, достатъчно ясно за това по какви критерии ТИ различаваш „КП 4“ от предните 3-ри филма. „1941“ е срамно петно в кариерата на Стиви, о да! Гледал съм слаби филми на големи режисьори, но това просто минава всички граници. Толкова генерално сбъркан филм на голям творец създаден в студийни условия с голям бюджет, НАИСТИНА не бях виждал.

    С никой не си го мера на тема, кой бил по-голям фен на еди-кой си режисьор, това вече е безпредметно и детско, съветвам те да зарежеш тая посока на полемиката, защото така както не се съгласяваш с моето мнение относно, споменатите филми на Спилбърг, така и аз с твоето за Тинтин. Разликата в случая идва от това, че когато аз хваля филм на Спилбърг, който ти не харесваш, почваш да критикуваш филма и даже смееш да ми даваш оная гнида Гор като пример за нещо, в което се бил справил по-добре. А, когато аз чуя някой да говори с добро за филм на Спилбърг, който не ми е сред любимите му си мълча, защото знам, че все пак този човек го може, доказал го е не еднократно (освен, ако някой не ме попита директно или не ме обвини, че съм религиозно фанатизиран фен на Спилбърг ). След това – говоря против филм на кино джуджето Вербински и ти започваш да го защитаваш, така сякаш този режисьор е създал поне няколко автентични, завършени, велики филма, както Спилбърг е направил, оправдавайки ми го в някакви аспекти. И това продължава вече 7-ми ден! Кой е шедьовъра на Вербински, кой е толкова добър, кой е този филм, с който се е доказал в очите ти според теб или кой е този, с който да сравниш поне един от любимите си филми на Спилбърг с него, че да си заслужава да си мърдаш пръста, впускай се в този спор и изреждайки ми онези предимства на Пиратите, които си открил и за които продължаваш да настояваш толкова ревностно?

    Не го ли казах вече – „Отношение към визията в Холивуд нямат само тези, на които не им се даде втори шанс. Така, че защо да ръкопляскам на пилето, че му стърчат пера от задника?“.

  50. Знаеш ли – първо казваш 1941 е „зверски провал“, после казваш, че е „срамно петно“, без грам аргументация. Целите ти постове са стейтмънти от тоя род, без никакво покритие. Нека да ти покажа как се прави: 1941 НЕ е зверски провал и НЕ е срамно петно; защото улавя чудесно параноята на онова време; защото има страхотна откриваща сцена; защото има жестоки за времето си специални ефекти; защото търкулването на виенското колело е иконично и до днес; защото моментът със слончето Дъмбо дори няма смисъл да го защитавам и т.н. и т.н. Филмът търпи много критика, основно по оста на преиграването и карикатурността (но това си е част от времето, за което разказва и част от времето, през което е правен). С други думи, крайният ти хейт има някакво реално измерение.

    Същото се отнася и до оценката ти за Пиратите. През цялото време ти просто повтаряш едно и също нещо. Ок, разбрах, че можеш да правиш това. Не стана ясно само как ще си бекъпнеш изсилванията.

    Обясних ти около десет пъти, че сравнявам Вербински с утвърдените майстори в точно определен аспект. Опитай да смелиш най-сетне това, вместо да ми изискваш да назова негов шедьовър. Ранго му е най-добрият филм до момента, защото освен технически съвършен е пълен с искрена любов не само към жанровото кино, но и към цяла една кино-епоха. И за разлика от Тинтин е награден с Оскар.

    Обаче е безсмислено да продължавам комуниклацията – ти смяташ Прометей за добра фантастика, ffs.

  51. О, направо ме сгази с твоето „Нека да ти покажа как се прави“! „1941“ няма никаква кохерентност, превърнат е в една безкрайна поредица от образи и събития, които не може да бъдат разгледани като нищо друго, освен като визуални анекдоти. Идентификация с персонажите липсва, защото такива на практика няма. За никой не става достатъчно ясно какъв е, защо е и променя ли се в някаква посока. Започва си с едни лица и си завършва с тях без капчица психологическо развитие или биография, все неща важни за създаването на истински пълнокръвен персонаж. Всичко е прекалено плоско и плакатно. Динамиката и пищната визия започват да тежат в един момент, поради липсата на каквато и да било последователност и обединение в единна драматургична основа. Така и не става ясно за какво беше всичкото това шоу при положение, че нямаше никаква ясна сюжетна носеща греда или лична ангажираност на персонажите в този филм. Въпреки това признавам много технически качества на филма, размаха на Спилбърг, с който борави и най-вече самоиронията му. Но в крайна сметка филма е лош и Спилбърг с право не си го харесва особено. С други думи твоя аргумент няма някакво реално измерение още повече с това, че тръгна с намерението да ми покажеш колко дълбоки са анализите, а най-лошо от всичко беше когато след това ми цитира „жестоките за времето си специални ефекти“ – много обичам, когато някой ми говори за спец. ефектите като причина един филм да бъде счетен за добър, ти да не си на 15г.? И второ това да не ти е Одисеята, че да ги изтъкваш? Също любимо изказване е и „търпи много критика, основно по оста на преиграването и карикатурността (но това си е част от времето, за което разказва и част от времето, през което е правен).“ – за „Д-р Стрейджлъв“ да си чувал? Филм правен 15г. по-рано и който стъпва и с двата крака на тази основа?

    Изсилванията си ги бекъпвам ОТНОВО с bottom line-a: Един филм е добър, тогава когато има и substance & style, само декори, ефекти и грим не са ми достатъчни. За разлика от други хора аз не съм вече в училище. Пък и какво като се изсилвам, твой си е проблема, че го взимаш присърце, Гор е лайно и смешник и в моите очи ще си остава такъв на този етап. В неговото творчество няма нищо друго освен cheap tricks, никакъв творец не е тоя за мене!

    С „Ранго“ ми се измъкваш от въпроса, знаеш, че говорех за игрален филм, все пак има разлика? И за тебе верно ли това, че има Оскар е довод, който трябва да ме респектира? Колко си малък още.

    „Прометей“ е по-добър филм от всеки, един на Вербински. И да тук и аз слагам точката, защото почвам да се излагам като споря с човек, който наистина презира Ханс Цимер, wtf??!?!? This conversation is over!

  52. А, сега се оказва, че си и Цимер-фенбойче, хахаха. Освен сляп и глух. И намираш substance в Прометей… Не, ТИ на 15 ли си?

    В абзаца дето ми обясняваш за 1941 си логически катаклизъм. Това, че Стрейнджлав е по-добра антивоенна сатира от 1941 не значи, че 1941 е лоша антивоенна сатира. Има много очевидна разлика между двата филма – единият е язвителен коментар на Студената война, другият е all-hell-breaks-loose комедия, в която НАЙ-ЕСТЕСТВЕНОТО нещо е да няма пълнокръвни образи, за които да ти пука, щото това е пойнтът на филма.

    Естествено, че визията ми е важна, заедно с останалото – във всеки филм човек си има очаквания и приоритети. На Пиратите мога да им простя, че имат сюжетни недомислици, кво толкова. Ти кво си очаквал от тях – да те разкъртят като Шиндлер? Не ми се прави на голям естет с търсенето на substance, щото ако те подхвана за малоумието Прометей камък върху камък няма да остане. И тва дето ми го развяваш няколко пъти, че всеки с втори шанс в Холивуд имал отношение към визията, леко си го поприбери, да не почна да изреждам малоумниците с втори, трети и десети шанс, дето не могат на малкото пръстче на Вербински да стъпят.

    Ранго е НЕГОВ филм. Анимация или не е без значение. Оскарът по принцип също няма значение, само дето ако Гор беше е лайно и смешник, никой нямаше да го номинира, камо ли да му го даде. Незаслужени Оскари – бол, ама тука си говорим за това, че отношението ти е тотално неадекватно, така че Оскар-аргументът върви без проблем.

    Btw, много е странно, че като фен на Цимер и по принцип на кича в киното, не си по-благоразположен към Вербински. Ако има нещо, в което той сериозно съква, това е че си избира некадърния Ханс да му пише музиката. Пиратите (1-2-3) щяха всъщност да са супер, ако бяха сменили Орландо с Макавой (примерно) и най-вече Цимер с Джон Дебни. Ранго би бил наистина покъртителен, ако беше в ръцете на някой друг композитор – който и да било друг.

  53. С по-глупав човек на тема кино не съм спорил! Имаш ужасяващ вкус и трагично тълкувание. Личи си, че нямаш достатъчно голяма кино ерудиция, говориш за прилики между Финчър, Земекис и посредствения Вербински поставен в контекста на техния талант, без значение дали във ефекти, grading и други визуални компоненти. Не харесвай „Прометей“, не харесвай Цимер, прощавай му на безпомощния „артист“ Вербински каквото искаш и колкото голямо парче от лайняния пиратски пай си отхапи, но повече не се старай да ми доказваш какъв ценител си, защото в моите очи ти никога повече, ама наистина никога, не можеш да ме накараш да погледна на теб сериозно.

    И ако за моето отношение към теб наистина не ти пука, не си прави труда да ми обясняваш повече каквото и да било, защото след защитата на поредицата, която олицетворява всичко, което най-много мразя в Холивудското кино и между временно станах свидетел и на още няколко фундаментални заблуди, които мътят съзнанието ти, не мисля, че мога да те считам за какъвто и да е кино капацитет. В моите очи ти си един от онези тинейджъри с кутия пълна с пуканки, които отиват още в петък след обяд на премиерата на КП 1, 2, 3, 4 и 5, забавляват се откровено на маскирания с тонове грим, костюми и компютри с пиратска тематика сюжет, който сме гледали 100 пъти вече, но под друга форма и като за основна критика си позволяваш да изтъкваш най-нагло „клишето“ Цимер. Опитваш се да бъдеш в контра на общественото мнение, че той е велик композитор, скандализирайки с агресивния си анти Цимер конформизъм, който си мислиш, че цари безпочвено, заблуждавайки се по този начин, че така развенчаваш мита за него, което автоматично те превръща в авторитет, който по този начин си печели уважението на хората. Неееее, драйфа ми се от такива болни методи за внимание на интелектуална основа! Има толкова много още да гледаш и толкова много режисьори, с чийто филми да се сблъскаш преди да разбереш кое наистина си заслужава, кое е поза и в кое има нещо, но то просто не е твоята чаша чай, преди да достигнеш филмова зрялост и наистина да можеш да караш останалите да намират правота в тезите ти. До тогава обаче, дано продължаваме да сме на коренно противоположни мнения, защото не дай си боже се окаже, че имаме някаква обща позиция в друг спор на друга тема, защото бих бил изключително обиден от факта, че човек като теб споделя мой възгледи!

  54. Пич, ти дори не си наясно кога се пише „и“ и кога „й“. Не ме занимавай повече с глупости.

  55. хаха, леле тука се начетох на смешки 😀 Както и да е – понеже съм фен на Вербински, само ще кажа, че самият факт, че името му провокира такъв яростен спор значи, че пича не е чак толкова бос, колкото го изкараха някои хора тука! Ениуейс, фен съм му щото винаги е разбирал от качествена визия и си разказва историите безупречно, без зацикляне, без излишъци, без неадекватни решения или залитания (освен, разбира се ако не е сценарна изгъзица). Сори ама, колкото и да сте фенове на реджита от всякакъв калибър, няма как да не се забележи тва във Вербински. Да не говорим, че колкото и да е финансов ход да се филмира въобще такова нещо като пиратите, колко хора според вас биха се справили с качественото му заснемане? Колко хора биха съумели да разкажат тази история по начин, който те грабва и те пренася в един прекрасен и фантастичен свят, кипящ от колкоритни персонажи и приключение, което просто се смила на един път и ти стопля сърчицето… Аз лично всеки път като гледам пиратите се потапям в тоя свят и забравям, че гледам филм, камо ли да му разнищвам кирливите ризи. Еми, сори ама малко хора могат така да си разказват историите. И след лиричното отклонение да кажа, че тийзъра изглежда смазващо, поне откъм визия, пък и си личи, че има предпоставки за качествено приключение и поредна дебилна роля на Деп… кво повече искате бе, хора! 😀 Ше си губите времето тука с километрични драпания, кой кво харесвал… ай моля ви се!

  56. Обидно е, че раздаваш „ценителски“ коментари, при все че си фен на безкомпромисна филмова катастрофа като Прометей.

  57. Е, нека не се обиждаме. Прометей си е свръх катастрофа, дори доста филми на Адам Сандлър са по-добри. 🙂

  58. Селие, really? E, как пък от всички намери точно с Адам Сандлър да го сравняваш?!?!?!?
    Не съм очаквал, че този диспут може да придобие, чак такъв гротесков – чудовищен образ.