В началото на месеца видяхме първия тийзър трейлър на „A Good Day to Die Hard”, който не успя да ни надъха, но беше най-малкото приличен. За съжаление, реакцията ни към втория тийзър трейлър е абсолютно същата – приличен и толкоз. Даже бихме казали, че е стъпка надолу, но вижте на вас как ще ви се стори.

Ама колко е доволен, че заминава за Москва. Не, че сме очаквали Джон Маклейн да е отворен към света, де, пък и явно си има семейни проблеми. Поне на Брус Уилис може да се разчита. За съжаление, Джей Кортни, който доста ни стресна с „дървения” в трейлъра на „Jack Reacher”, продължава да ни притеснява и то сериозно. Не сме кой знае какви фенове на щерката на Маклейн (нейната роля във филма май ще се изчерпва с хитрата реплика в трейлъра), но Мери Елизабет Уинстед поне може да върже две приказки без да се излага. Засега не можем да кажем същото за Кортни и колкото и да ни хареса размяната на вежди между баща и син, в момента, в който младши заговори, положението рязко се влошава. Не сме го гледали в „Spartacus: Vengeance”, но предполагаме, че и там не блести с талант. Или поне не актьорски…

Буквално часове преди новия трейлър в нета се появи и първият, за съжаление разочароващ тийзър плакат на филма, заедно с няколко снимки, които можете да видите най-долу.

Умирай трудно 5 - плакат

По принцип си падаме по политически некоректни плакати, но този не ни грабва, ама никак. Ако има марка и герой, които нямат нужда от представяне, това са „Умирай трудно” и Джон Маклейн, но смръщения Брус Уилис вече сме го виждали, а след четвъртия филм запазената му реплика искаме да я чуваме (в случая четем) само в оригинал. Общо взето, коментарът ни за плаката е същият като за трейлъра, а най-вероятно ще го споменем и покрай самия филм – евтини лафчета не минават, искаме здрав екшън.

„Умирай трудно 5” („A Good Day to Die Hard”)

„Умирай трудно 5” („A Good Day to Die Hard”)

Режисьор на „Умирай трудно 5” („A Good Day to Die Hard”) е Джон Мур („В тила на врага”, „Поличбата”, „Полетът на феникса”, „Макс Пейн”), а в ролите, освен Брус Уилис и Джей Кортни, ще видим Ан Ви, Себастиан Кох, Кол Хаузър, Мери Елизабет Уинстед, Амаури Ноласко и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Егати ръбестия син са му избрали… както и да е. Първия тийзър хич не ме грабна, а сега май леко нещата потъват надолу. Не знам дали да се радвам, че го направиха този пети филм. ;(

    Последния месец ограмотявам най-малката дъщеря с филми с Брус Уилис, че иначе постоянно за да й обясня кой е трябваше да цитирам Ариф Ъшък: „Оня нисичкия, леко плешив“. Гледахме поне шест филма, и понеже сега са ми пресни, си коригирам досегашното мнение и поставям тройката на първо място. Вярно, че първия си е класика, но вече го класирам малко, много малко, назад. 😉

  2. Мъжкото чадо трябваше да се играе от Гордън Левит 🙂
    С протези в лицевите части- да докарва прилика с тейко си… изигра неговото бъдещо АЗ, що да не изиграе и синче?

    Титулярното синче наистина прилича на поредния тийн ръб…

  3. Тройката рууулз!
    Много добре са оцелили ваксата и се е получил добре-балансиран микс от екшън, хумор и сюжет.

    Умирай трудно, Индиана Джоунс и Между Звездни войни са единствените филми, чиито трето продължение превъзхожда предишните заглавия.

  4. Не лъжи щерка си. В света на джуджета като Мел Гибсън и Том Круз, 182-183 см на Бруно са като Гъливер в страната на лилипутите.

  5. Това нов Джеймс Бонд ли е. 5-6 на година ми идват малко повече, особено след като трябваше да изтърпя Quantum of Solace вчера.

  6. Днес гледах за трети път четвъртата серия и чак сега осъзнах колко смешноват е /в лошия смисъл/ всъщност. И петата серия наистина ще е същата работа. Ако направим сравнение с аналогичната поредица „Смъртоносно оръжие“ от която май повече няма да има филми – тя свърши точно когато трябваше.