Кристоф Валц е Горбачов в „Reykjavik”

Ето нещо доста интересно. Когато в началото на септември стана ясно, че Майкъл Дъглас ще изпълнява ролята на Роналд Рейгън в подготвяния от Майк Нюъл политически трилър „Reykjavik”, посветен на края на Студената война, едни от най-често срещаните въпроси, които вълнуваха филмовите фенове (в това число и нас самите) беше кой ще влезе в ролята на Михайл Горбачов и ще успее да застане като равен на Дъглас. Е, според Variety, това ще бъде Кристоф Валц.

Честно казано, Валц никак не ни прилича на Горби и не можем да си го представим в ролята, но познавайки таланта му сме сигурни, че ще я закове безпроблемно. Освен това, много пъти сме споделяли, че за този тип роли физическата прилика, макар и да помага изключително много, не е най-важното нещо. Макар че като знаем напоследък какви чудеса се правят с малко грим, нищо чудно първата официална снимка, която видим, да ни стресира именно с това.

Падаме си по политически драми, а възможността да видим Майкъл Дъглас и Кристоф Валц заедно на екран само усилва желанието ни да гледаме „Reykjavik”. Разбира се, щяхме да сме по-доволни, ако Ридли Скот се беше нагърбил с режисурата (какъвто беше първоначалният вариант на проекта), но смятаме, че и Майк Нюъл ще свърши добра работа.

Снимките на филма започват през март следващата година – нямаме търпение да научим повече подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments