Джеймс Камерън ще режисира „The Informationist”

Въпреки че не чак толкова отдавна Джеймс Камерън обяви, че оттук нататък ще се съсредоточи изцяло върху „Аватар” продължения и няма намерение да прави нищо друго, освен да се мотае на Пандора и най-много да прескочи до някой съседен свят, явно с напредването на работата по втория и третия филм режисьорът е започнал да се замисля за бъдещи, по-разнообразни проекти. Или може би вече му писва от зелените трика на актьорите и грамадните, опашати сини хора на екрана. На нас все още си ни харесват, но можем да си представим, че на него са му омръзнали.

Или просто The Informationist е наистина жесток трилър, на който Камерън просто не може да устои? Защото според съвсем официалното прес-съобщение, след като приключи работа по Аватар 2 и 3, Камерън ще продуцира и режисира екранизацията на романа на Тейлър Стивънс, чиито права са закупени от Lightstorm Entertainment (20th Century Fox ще разпространяват).

Не сме чели романа – съвсем накратко, сюжетът проследява Ванеса „Майкъл” Монро, която трябва да намери изчезналата в Африка дъщеря на тексаски милионер и за целта се връща в родната си страна и към миналото, което години наред се опитва да забрави – но ето какво казва самият Джеймс Камерън за книгата и най-вече за героинята:

„Ванеса е вълнуваща и интересна героиня с остър ум и жажда за приключения. Също толкова интересен за мен е емоционалният й живот и неочакваната й любовна история. Нямам търпение да пренесе Ванеса и нейния свят на големия екран.”

Звучи доста подходящо за Камерън – екшън, силна героиня, приключения, екшън… Има нужда само от един или два робота от бъдещето и какво казват от другата страна на океана, „we’re in business”. Между другото, Джон Ландау, който също ще продуцира екранизацията, описва главната героиня като комбинация от Лисбет Саландър и Джейсън Борн.

Разбира се, не се споменава кога да очакваме The Informationist по екраните, но след една бърза сметка ни се струва, че ще е най-рано след 5-6 години. И, имайки предвид, че Тейлър Стивънс продължава да пише за Ванеса, The Informationist най-вероятно ще е поредица.

Какво означава всичко това за Battle Angel, за който наскоро отново се заговори, един бог знае.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Е аз о4аквах следващия му филм да е Battle Angel , кой знае кога ще излезне

  2. Така говореше и за The Last Train From Hiroshima, а се отдаде на комерса 🙂

  3. Тази книга има ли е преведена вече на български? Като гледам филмът ще е най-рано на екран 2028-ма 🙂