ТВ сериал по „Фарго”

Както нищо не беше сигурно относно слуха, че MGM ще пласират идеята за направа на сериал по един от бисерите си от средата на 90-те „Фарго”, така преди време стана ясно, че авторите на оригиналния филм, уникалните и неповторими братя Коен ще се навият да станат изпълнителни продуценти на проекта, тъй като сделката с FX Network вече е факт.

За сценарист е нает Ноа Хоули, създател на поредиците „The Unusuals” и „My Generation”, а по повод режисурата – няма нито потвърждение, нито отрицание на хипотетичното участие на братя Коен. За момента няма и яснота по детайли за сюжета на поредицата, но е най-лесно да се досетим, че фокусът ще бъде върху живота на шерифа в малък град в Северна Дакота, която е принудена да решава странни случаи в не много нормална обстановка.

Сега – ясно е, че от римейките файда няма, но и няма да се отървем от тях, защото очевидно е доходоносен бизнес за кинопазара. Обаче да решиш, че един тъй ценен филм с над 50 награди, че и два Оскара, можеш да го ползваш като „дойна крава” с телевизионни цели, и при това да се стремиш да останеш верен на тона и атмосферата – това, меко казано, е нагло! Още повече като се има предвид как се гледа телевизия навсякъде по света: голямата цветна кутия/„плазма” си работи, живота си тече, а вниманието е… някъде другаде.

То е ясно, че като се е стигнало до надзираване от страна на братя Коен, проектът ще го бъде – на нас ни остава да стискаме палци да не се окаже пълна боза. Не че нещо друго, ама е тъпо да съществува такава досадна подробност, асоциирана с усещането за уникалност и неповторимост на един специален филм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Аз пък съм развълнуван. Не знам защо, но от братя Коен очаквам нещо близо до Twin Peaks. Загадъчно (то ясно, че няма да е мистично, но загадката си остава), показващо живота на обикновени хора, които имат прозаични тъмни страни.

    А дано да се получи!

  2. Аз щях да е развълнувам, ако ни бяха предложили нов оригинален проект, а не „Фарго“. Но както и да е, „Братята“ са големи и им имам доверие. 🙂