След като дълго време разчитахме само на снимки, ето че дебютира и дългоочакваният първи трейлър на „Hitchcock”, разказващ за отношенията на Алфред Хичкок и съпругата му Алма Ревил, по времето когато легендарният режисьор създава шедьовъра си „Психо”.

Очаквано Антъни Хопкинс се справя с ролята на Хич повече от отлично, като само в по-емоционалните моменти (когато вика), ни се струва, че звучи повече като себе си, а не като Хичкок. Това обаче си е живо заяждане. А дали той е по-добър от Тоби Джоунс, който изпълнява същата роля в конкурентния Хичкок-проект „The Girl”, ще трябва да решите сами за себе си като видите трейлъра. На този етап лично ние нямаме желание за подобни сравнения.

Малко сме изненадани от прокрадващия се хумор. Не го очаквахме, но определено се радваме, че го има. А сега, след като вече сме гледали трейлъра, ни се струва, че той е абсолютна необходимост. Последната реплика за гърдите на Джанет Лий ни е любима.

Антъни Хопкинс определено е звездата на филма, но и Хелън Мирен не му отстъпва и ако „Hitchcock” се уреди с някакви номинации за големи награди, сигурни сме, че и нейното име ще присъства. Също така смеем да твърдим, че и Скарлет се представя на висота като Джанет Лий и нищо чудно и тя да отнесе малко похвали – отдавна не е правила силна роля, а знаем, че може да играе.

Въобще, актьорски филмът ще е доста солиден. Жалко само, че не виждаме много от другите второстепенни актьори като Джесика Бийл и Тони Колет например. Като утеха обаче, те са представени на официалния плакат. Вижте.

Hitchcock - плакат

Режисьор на „Hitchcock” е Саша Джеревеси, а в ролите са Антъни Хопкинс (Алфред Хичкок), Хелън Мирен (Алма Ревил), Скарлет Йохансон (Джанет Лий), Джесика Бийл (Вера Майлс), Джеймс Д’Арси (Антъни Пъркинс), Тони Колет (Пеги Робъртсън), Дани Хюстън (Уитфийлд Кук), Майкъл Щулбарг (Лю Уосърман), Майкъл Уинкот (Ед Гийн), Уолъс Лангъм (Сол Бас) и Ралф Макио (Джо Стефано).

Премиерата е 23 ноември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Относно хумора много меко сте се изразили – „прокрадващ се“. Не знам дали са наблъскали нарочно всички такива моменти в трилъра, но черен хумор и ирония имаше във всяка втора реплика. Което си е perfectly OK. Защото на Хопкинс определено черният хумор много му отива 🙂

  2. Визията е супер, жесток style! Музиката на Майкъл Ниймън от „Готвача, крадеца, жена му и нейния любовник“ също се вписва точно на място в трейлъра. Това ще е един от най-яките филма за годината без съмнение! Антъни го виждам номиниран редом до Даниел Дей, Хоакин и Филип Сиймор.

  3. Този актьор е не-човек – наистина няма нещо или някой, който да не може да изиграе –
    Това нещо си го помислих с потискаща яснота – като го гледах как се прави на Пикасо – и как помита всичко около себе си …. Има нещо арогантно в това да показваш с намигване колко много можеш … човек се колебае дали да приеме тази брилянтност – или да не приеме това, че гледаме филм за това как Хопкинс се прави на Пикасо – а не филм за Пикасо …
    Аз си мисля, че най-близо сме до съвършенството когато напълно сме изчезнали като фактор – и е останал само резултата …