Някак си е ясно защо първият трейлър, появил се преди два месеца, не предизвика нужните одобрителни възгласи – липсваха му „сол и пипер”. А сега всичко си е подредено, монтирано, има достатъчно стрелби от упор, и разни други детайли, които са спечелили прекрасния, ограничителен червен знак на ей този, новия трейлър. Вижте!

Нужно ли е да обръщам внимание, че тук с музикалните акценти, летящите глави, разчленени тела и пръснати вътрешности обещанието за нова трактовка на познатата приказка за Хензел и Гретел придобива различен ореол. А аз съвсем не съм почитател на жанра „неумрели в кадър” – вампирчета, вещици и зомби-вариации трудно могат да предизвикат личния ми интерес. Обаче отмъщението на Джеръми и Джема някак си го разбирам – подозирам, че е поднесено с чувство за хумор (не може да се взимат насериозно сред всичката разлята кръв!) и нямам нищо против да видя докъде ще стигне това сериозно/начумерено, прото-рокерски издокарано дуо. И Paramount били обмисляли за премонтират филма в по-благовиден, разрешен за след 13-годишни, вариант – закога? Не стига, че го бавиха повече от година, ами да застрашават един от важните си притегателни елементи?! Не мога да се отърся от асоциации с най-различни „вече-видяни” филми и нищо чудно да се сбъднат пророчествата „Hansel & Gretel: Witch Hunters” да се окаже карикатура на визия и стил ала „Братя Грим” на гениалния Гилиъм.

Приказната история ще тръгне на екран в Щатите (на 3D!) и у нас на 25 януари 2013 година и в постера пред двамата герои, нарамили пушкала, сезонно прехвърчат леки снежинки, приятно контрастиращи с кървавите надписи. То е ясно – няма да има кой знае какво предизвикателство за женския поглед, обаче завидните форми на Джема оформят добра „архитектурна” структура на тази визия.

Hansel & Gretel: Witch Hunters - плакат

Петнадесет години след трагичния инцидент в онази приказна захарна къща, познатите ни брат и сестра Хензел и Гретел са се превърнали в страхотен екип, чиято работа е да преследват и унищожават… вещици. Навсякъде по света.

Режисьор на „Hansel & Gretel: Witch Hunters” е норвежеца Томи Виркола („Dead Snow”), той и Данте Харпър са автори на сценария, a продуценти са Уил Феръл и Адам Маккей. Нали вече стана ясно до каква степен да вярваме на обещанията на Артертън за „усещане като за Куентин Тарантино”, „много мрачен, кръвожаден, с много псувни”; само не сме сигурни в качеството на „малко-то комедия”. В ролите са Джереми Ренър, Джема Артертън, Фамке Янсен, Питър Стормаре, Зои Бел, Томас Ман, Дерек Миърс и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *