Крепостта-затвор ви очаква с широко отворени... килии!

Играта приключи, „Затворникът на Рая” на Карлос Руис Сафон спечели:

Доротея Георгиева

Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

________________________

Барселона, средата на XX век. Мъглата сякаш никога не изпуска града от задушаващата си прегръдка. Това е мракобесното време на генералисимус Франсиско Франко: зловещи драми обагрят къщите и улиците, а всяка скрита история дава началото на нова, още по-мрачна мистерия. В тази обстановка започват премеждията на симпатичния герой Фермин Ромеро де Торес. Когато във фамилната книжарница „Семпере и синове” пристъпва тъмното му минало, се задвижва поредица от събития, която изважда на повърхността както забравени демони, така и неподозирани тайни.

Затворникът на Рая” (ревю!) е най-новата история от вече станалия прословут барселонски цикъл, обединен от сходни персонажи, теми и фабулни връзки, които превърнаха Карлос Руис Сафон в един от най-продаваните автори както в Западна Европа, така и извън нея. Из „Затворникът на Рая” лежи връзката между предните литературни сензации на писателя – романите „Сянката на вятъра” и „Играта на ангела”; тук се спотайва и отправната точка на предстоящата развръзка… която крие своите мистерии нейде из безкрайните коридори на Гробището на забравените книги, а отговорът на въпроса, който сме ви приготвили, ще донесе на един от вас копие на „Затворникът на Рая”, любезно предоставено от ИК „Изток-Запад”:

Как се нарича крепостта-затвор, в която се развива голяма част от действието на „Затворникът на Рая”?
а) Шато д’Иф
б) Монжуик
в) Синг-Синг

Верен отговор и координати (име, телефон, град) за обратна връзка можете да изпращате на адрес [email protected] до 24 октомври (включително)!

„Затворникът на Рая” на Карлос Руис Сафон

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments