„The Good Shepherd” на Де Ниро на малкия екран

Когато Робърт Де Ниро иска да направи продължение, и (например) Universal му дават „зелена светлина”, но с бюджет, по-нисък от необходиимото, какво прави той? Телевизионна поредица за Showtime. Това е изборът му след „История от Бронкс” и „Добрият пастир”. Защото именно по втория си режисьорски проект иска да работи мистър Де Ниро, да направи негово продължение, а защо не и трети филм. И когато тези възможности постепенно увяхват – остава шанса да върне историята на малкия екран.

Студеният и трезв поглед към света на шпионите се възражда отново в бъдещата поредица „The Good Shepherd” благодарение на съучастничеството на сценариста Ерик Рот. Вероятно има достатъчно хляб в разработването на персонажи и сюжетни линии, но предстои да се изясни един въпрос – ще се справят ли Рот и Де Ниро с неумолимото постоянство на ежеседмичните излъчвания, комбинирано със зрителски очаквания?

Бавното развитие на действието и акумулирането на напрежение сами по себе си „не продават” и авторите трябва много добре да преценят какви „кукички” ще измислят, за да хванат в капан вниманието на публиката. С Showtime положителното е, че липсват ограниченията на кабелната телевизия, но все пак… не е кино, нали? Ние се надяваме да се получи нещо стойностно – най-малкото защото е любим проект на Де Ниро и сме сигурни, че той ще вложи всичко от себе си.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *