Спайк Джоунз - Where the Wild Things Are

Снимките приключиха и вече е време за заглавие и официален синопсис на най-новия проект на Спайк Джоунз, от който вече видяхме неофициални кадри. За Хоакин Финикс е отредена главната рола в „Her” – да, така ще се казва филмът, а негови партньорки ще бъдат (вероятно Саманта Мортън), Ейми Адамс, Руни Мара, Оливия Уайлд. И сега – внимавайте в картинката! – сюжетът ще бъде любовна история. Но преди да преброите мацките на „онче-бонче”, се намесва инфо-то от сценариста (за първи път!) Джоунз, който е взел едно малко по-различно решение.

В не толкова далечното бъдеще Тиодор (Финикс) е самотен писател, който си купува новосъздадена операционна система, разработена така, че да посреща всякакви нужди на своя потребител. Изненадващо за самия Тиодор, между него и операционната система се създава особена връзка. Тази необикновена любовна история съчетава научна фантастика и романтика в чаровна приказка, която изследва природата на любовта и начините, по които технологиите изолират, но и свързват човешките същества.

По-шантаво може да стане само ако се намееси и Чарли Кауфман! Нали си представяте колко трябва да е изперкал този творчески гений, в който се превъплъщава Финикс, че да си въобрази как е влюбен в далечна/бъдеща родственица на DOS и Windows?! При наличието на споменатите вече топлокръвни и страхотни дами? Пък и само в научната фантастика е възможно програма, в която са заложени реакции, обусловени от зададените й команди, сама да препрограмира алгоритмите, да се сдобие с преценка/чувства/личен избор (omg – A.I.?) и да започне да отговаря на чувствата на собственика си. Главният герой на Джоунз трябва да е бил страхотно самотен, за да „стопи лагерите” на програмата и да я склони да отвърне на чувствата му.

Миналият път го споменахме, но сега чувството е още по-силно и искаме да проверим – само на нас ли ни се струва, или до известна степен историята е като ехо на късометражния „компютърен” филм на Джоунз „I’m Here”, който може да видите най-долу.

По новата авантюра с „Her” се работи усилено, но още няма премиерна дата, а и се предполага, че филмът ще има осигурени поне няколко месеца феестивален живот. Може пък да „закачим” от него, кой знае?

„I’m Here” –

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *