С ръка на сърцето – не сме най-големите фенове на филмите, посветени на бейзбола. Въпреки това проекта на Брайън Хелгеланд (освен режисьор, той е и сценарист) определено предизвиква съвсем безпристрастно-спортен, по-скоро историческо-кинаджийски интерес. Ето и първият трейлър на „42”.

Историята ще върне зрителите в миналото, когато легендарния играч Джаки Робинсън „пробива” във Висшата бейзболна лига и чупи дългогодишната бариера, поставена пред спортистите с цвят на кожата, различен от белия. В главната роля е ангажиран Чадуик Боузмън (актьор и сценарист, без специален опит в играта), а като безстрашния мениджър на „Brooklyn Dodgers”, който всъщност подписва договор с Робинсън, ще видим Харисън Форд. Появата му в трейлъра беше приятна изненада – дядо Хари изглежда добре и дори предизвикателно с вечната си крива усмивка. Не че го бяхме отписали – просто напоследък не му се бяхме радвали искрено май… в нищо, за което да се сетим на „прима виста”.

Сред останалите актьори са Кристофър Мелони, Джон Бърнтал, Алън Тюдик, Джон К. Макгинли ) и др. Включването на Jay-Z в саунд-картината също може да се отбележи като сполучливо. 12 април 2013 е обявената премиерна дата за Щатите, ще се надяваме да го видим и у нас. Още повече след „Кешбол”, който се оказа наистина прекрасно кино!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *