Никак не си падаме по трейлъри, в които се акцентира на ревютата за филма. Да пуснеш едно-две, може и три изречения – добре, но при положение, че разполагаш с Марион Котиар, Матиас Схонартс и история, към която да приковеш погледи – кому са нужни обобщения? Да, това е традиционен фестивален похват, обаче колко от суперлативите после се оказват истина?

Специалистите, видели„Rust & Bone”, са единодушни, че изпълненията на Марион и Матиас са превъзходни. Тези констатации приемаме безрезервно – виждали сме на какво е способна Котиар, и макар да не успяхме да се срещнем с „Bullhead”, интуитивно вярваме на избора на Одиар.

Двамата главни герои в неговия филм са хора със странна съдба – тя работи във воден парк с удивителни същества, но в трагичен инцидент губи краката си, а той е самотен татко, който се опитва да изхранва малкия си син. От болката на двамата, способността им да оцеляват, уязвимостта им се ражда красива любовна история. Колегите от Indiewire нямат търпение да гледат филма отново, ние пък си представяме с какво може да ни изненада Жак Одиар – а той със сигурност ще го направи.

Няма да пропуснем и няколко официални снимки от продукцията, които донякъде предават емоционалните състояния на героите и допълват доброто впечатление от кадрите в трейлъра.

Филмът ще излезе на екран във Великобритания на 2 ноември, в определени киносалони в Щатите на 16 ноември, и разпространителите се надяват да привлекат публика с актьорите-Оскарови любимци и фестивалния фаворит Одиар. Кой знае, може и този негов филм да получи Академично признание с номинации?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. страхотен филм. марион е разкошна както винаги 🙂 младежа също е много готин. филма е доста тежък. тамън си викам ох свършиха бедите и това с детето ме довърши, почти бях на косъм да спра филма.

  2. И на мен ми хареса, но не съм мега-впечатлен. Очаквах емоционално да ми повлияе повече. Няма да ми стане любим. Котиар обаче е жестока.