Кубрик

Вече сме споменавали за далечната, но все пак действителна възможност два незаснети сценария на Станли Кубрик да бъдат доразвити и в крайна сметка осъществени, след като „Philco Films” придобиха правата над тях. Първоначалният план за „Downslope” като мащабен и доста скъп кинофилм за Гражданската война отпада, но за сметка на това има шанс да го видим на малкия екран.

Пак там, но под формата на сериал, може да видим и „God Fearing Man”, но това вече го знаехме и за съжаление не получаваме никаква нова информация, освен че проектът все още съществува и се придвижва напред с изключително бавно темпо. Дали действително ще се осъществи, само времето ще покаже. При всички положения ще искаме да видим крайния резултат, ако има такъв, но предполагаме, че за всички е ясно колко далеч от оригиналната идея на Кубрик ще са и двата проекта.

А ако държите да видите нещо, което самият Кубрик е режисирал, има шанс да сте пропуснали „Fear and Desire”, дебюта му от 1953, който десетилетия наред е бил едно от най-трудно откриваемите заглавия и късметлиите, които са го гледали, са се брояли на пръсти. Самият Кубрик е правил всичко възможно да спре прожекциите и разпространението в какъвто и да е вид на придобилия култов статут филм, но след смъртта му той започва да се открива все по-лесно. Съвсем скоро ще стане и официално – „Fear and Desire” излиза на Blu-ray на 23 октомври.

Разбира се, всички фенове на Кубрик, които досега не са имали възможност да го гледат, задължително ще попълнят колекциите си, но не забравяйте, че самият режисьор не е искал да гледате това „аматьорско упражнение”. Съмняваме се, че е вярно, само споменаваме.

„Fear and Desire” на Blu-ray

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *