A Most Wanted Man

Повече от вдъхновяващо е да споделим, че проектът на Антон Корбин „A Most Wanted Man”, екранизация на романа-бестселър на Джон Льо Каре от 2008 година, започна снимки, като е крайно време за още подробности около актьорския екип, ангажиран от майстора на превъзходни клипове, фотограф и режисьор Корбин. Знаете, че Филип Сиймур Хофман е сигурен, както и Рейчъл Макадамс, Робин Райт и Уилям Дефо, освен това към тях се присъединяват изгряващата руска звезда Григорий Добригин (очевидно в главната роля), Даниел Брюл, Франц Хартуиг, Костя Улман, Райнер Бок, Шарлоте Шваб, Нина Хос, Макс Волкер Мартенс и Мартин Вутке (сериозно немско попълнение!).

Изкушаваме се да напомним, че политическата интрига се върти около съмненията дали главния герой е жертва на заговор или екстремист. Неговата самоличност е много съмнителна – полуруснак-получеченец, нелегален емигрант в Хамбург, измъчван почти до смърт, се появява в ислямската общност на Хамбурги предявява претенции към „мръсното” богатство на мъртвия му баща-руснак, което всъщност е в неизвестност. И немската, и щатската агенции за сигурност се възбуждат от това раздвижване на пластовете и се започва една гонитба, като в интригите се оплитат млад британски банкер и адвокатка.

Трогателна, човешка, съвременна история, изпълнена с напрежение, шпионски екшън – доста разнопосочни епитети, които – надяваме се – ще се допълват взаимно, съчетани от интуитивния усет на Корбин като режисьор. „Американецът” беше доказателство, че той умее да контролира ритъма и атмосферата, а това са фактори от ключово значение за всеки филм. Адаптацията на романа е дело на австрийския писател Андрю Бовел, зад камерата е Беноа Делом („Беззаконие”). Появата на „A Most Wanted Man” се очаква през 2013 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *