Star Wars

В зависимост от коя страна на барикадата се намирате по отношение на конвертирането на „Star Wars” (а и на други стари заглавия), за вас това или ще е добра, или лоша новина.

Ние сме едни от хората, които се изкефиха на „Star Wars: Епизод I – Невидима заплаха 3D”, а и първоначално не бяхме големи противници на идеята – няколко пъти сме обсъждали, че ако това е начинът да видим стари филми отново на голям екран с подобрено качество, то сме абсолютно „за” – и затова сме доста щастливи, че няма да ни се наложи да чакаме чак толкова много, за да видим останалите филми от серията.

Първоначалната информация беше, че ако „Невидима заплаха” е успешен, ще гледаме по един филм от поредицата всяка следваща година, като това отреждаше на „Джедаите” премиерна дата през далечната 2017-та. Сега обаче, на официалната Facebook страница на сагата, се появи информация, че втората и третата част от поредицата „Клонираните атакуват” и „Отмъщението на ситите” ще се появят на екран в една година, при това в разстояние по-малко от месец. Конкретните дати са 20 октомври 2013 за „Клонираните атакуват” и 11 ноември за „Отмъщението на ситите”.

Дали това означава, че ще видим оригиналните три филма от поредицата на куп през 2014 все още не е ясно, но спокойно можем да допуснем, че „Нова надежда” ще се появи преди първоначално предвидената дата, която беше през 2015-та.

Сигурни сме, че доста от вас ще имат какво да кажат по адрес на Лукас, непрекъснатото му бъзикане, експлоатиране и обезличаване на сагата, както и за Холивуд, преработването на стари филми, римейки т.н., така че чувствайте се поканени да го направите в коментарите, на нас ни е омръзнало да опяваме (или защитаваме), така че оставаме тази работа на вас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Лукас е най-големият изнасилвач в историята.
    Година след година си изнасилва феновете за още и още пари, при това без да им дава нищо ново.

  2. Като нямат нови идеи,ще дъвчат ,ремиксират,римейкират стари ленти…може би на аймакса си струва,но селяни като мен не могат да идат всеки ден на подобно кино…тотално промиване на мозъци е това 33д.има филми,на които определено е им е в минус 3,4 д…(за мен ,,Прометей“)..тъкмо си вглъбен във филма и пред очите ти изкача снежинка,човече и т,.н….единствено в анимациите виждам смисъл да има 3д…и БиБЛИЯТА ще пренапишат в 3д за пари…филма е разказ,история,сюжет,приказка-какво ново ще почувствам,като ми изскочи Джедай с меча си…да измисли друг филм…много скоро ще измислят 7 д,и като си гледам порно и актьора ще изпръска масата в хола през екрана…като ми се гледа 3 д ще гледам ония рекламни 15 мин филмчета с ефекти…

    не на мазните очила 🙂

  3. Веднъж някой каза, че най-лесно е да се откажеш…Мисля, че при г-н Лукас е обратното. Този човек НЕ МОЖЕ да се откаже. По-страшното е, че не иска! И без значение колко умело върти очи и лъже, че дава всичко от себе си за феновете в интервюта, той си остава един от най-големите обирджии в света и по-лошото е, че се гаври с феновете и със собственото си произведение, което от една мишка го превърна в икона и после обратно в плъх!

  4. Че хард кор феновете на Стар Варс са чукнати в главите, това е ясно и че се кефят на това Лукас да ги изнасилва периодично, и това е ясно.

    Иначе, както каза някой по-горе, Лукас е изпаднал в творческа немощ и избута последната трилогия на магия и фенска енергия. Ако „силата“ още беше с него вече щяхме да гледаме някакъв 5Д, ай макс, 96 кадъра в секунда Епизод 7 „Отмъщението на Джар Джар Бинкс“