Спайк Лий - „Bad 25”

Съвсем скоро Спайк Лий ще замине за Венеция, където на поредното 69-то издание на един от най-авторитетните филмови фестивали в света той ще получи награда за цялостно творчество. Именно там ще бъде и премиерата на неговия най-нов документален проект „Bad 25” – за създаването на албума „Bad” на Краля на попа Майкъл Джексън и за влиянието му върху света на музиката.

Филмът е посветен на 25-годишният юбилей на албума, а първият поглед към работната атмосфера радва с участието на Мартин Скорсезе и Телма Шунмейкър, Кание Уест, Шерил Кроу, Марая Кери. Споделяме официалния синопсис и се изкушаваме да потърсим евтин полет до Венеция, защото там очевидно – и отново! – започва интересната есен.

Спайк Лий отдава почит на 25-ата годишнина от издаването на епохалния албум на Майкъл Джексън „Bad”, като представя архивни записи, документирали работата по албума, както и иинтервюта с близки приятели, хореографи, световни музикални величия. Звукозаписните сесии на едни от най-добрите парчета в албума са изключителни (сред най-впечатляващите е „The Way You Make Me Feel”); интервютата с приятели и творци, вдъхновени от Майкъл, са интересни и трогателни. Лий предлага на публиката един непознат образ на Джексън, който е може би най-възхвалявания и най-обругаван музикант в модерната поп-култура. Документалният разказ съживява самия процес на създаване на албума и възражда образа на Майкъл, отдаден на музикалната страст, с неговия талант и специфично чувство за хумор – творец, който не се колебае да жертва всичко в името на музиката.

Вижте едно кратко откъсче:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *