И ето – той отново е тук! „I’ve seen enough blood and death – I know what’s coming!” Няма празно при бат’ Арни – може вече да не е на работа и да се надява на „един спокоен уикенд”, но когато се задава опасността, той нарамва първото попаднало му пушкало и завихря екшъна. Буквално преди дни споделихме първата официална визия от новия филм с участието на Шварценегер „The Last Stand”, а вече е време и за трейлър.

http://www.youtube.com/watch?v=iEMmL0uQYeY

„Как се чувстваш, шерифе? – Стар!” Евала му за самоиронията – ей тази реплика ще размекне сърцата на всички заклети екшън-фенове на старото време. Доста приятно сме изненадани от трейлъра, както и от бат Арни. Който каквото ще да казва, човекът е Институция и това ясно личи от кадрите – в киното съществува едно нещо наречено екранно присъствие и Арнолд Шварценегер има от него в излишък.

Относно филма, въпреки присъствието на Ким Джи-ун не очакваме някакъв стилизиран шедьовър в стил „I Saw the Devil”, но сме убедени, че ще е далеч по-добре от повечето подобни филми, които ни предлагат Скалата и Джейсън Стейтъм. Ние залагаме на класическо и непретенциозно ретро екшънче с уестърн нюанси.

А сега хвърлете едно око и на официалния синопсис на филма, както и на новия постер.

След като напуска своя пост в отдел „Наркотици” на полицията в Ел Ей, оставил зад гърба си провалена операция и изпълнен с разкаяние и съжаления, шериф Рей Оуенс (Шварценегер) се установява в сънливото гранично градче Сомъртън Джънкшън, където почти няма действия извън рамките на закона. Спокойствието е нарушено от най-известния и търсен нарко-лорд Габриел Кортес (Нориега), който си организира зрелищно измъкване от затворнически конвой на ФБР. С помощта на безпощадна банда от наемници начело с Бърел (Стормаре), Кортес взема заложник и „полита” с 400 милиона долара към границата с Мексико в специалния си, високоскоростен „Корвет”. И тук е мястото да се намеси силата! Ето как изглежда тя с гордо закичена шерифска значка, угрижено сключени вежди и поглед, вперен в неясното бъдеще…

Филмът е англоезичният дебют на корейския режисьор Ким Джи-ун, а освен Шварци в него участват Форест Уитакър, Едуардо Нориега, Родриго Санторо, Джони Ноксвил, Джейми Александър, Питър Стормаре, Дженезис Родригес и др.

Очакваната премиерна дата е 18 януари 2013 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. На постера все едно ще застреля камарото, което току-що се е разбило в крака му.

    Трейлърът е добър!

  2. Бай Арноулд с тая картечница Максимовка беше изваден като от филм за Великата отечествена война 🙂

  3. Жалко за Ким Джи-Ун- уникален е. Като гледам трейлъра обаче, май го чака съдбата на Джон Уу. Холивуд не търпи нестандартни и откачени копелета като китайци и корейци. Не разбирам тогава защо мейджър компаниите ги канят? Ясно е, че те имат успех в Азия и по света, защото не са холивуд захаросани политкоректни и импотентни. А отидат ли зад Океана попадат точно под правила които ги осакатяват…

  4. С това кожено яко на 100000% си прилича на Терминатора… 😉 По едно време си помислих даже, че едното му око ще светне червено и ще се почне…….

  5. Прави ми впечатление (и при Слай и при Арни), че единствения начин да изглеждат badass на този етап е да бъдат заобиколени от неадекватно изглеждащи копелета с кретенски шапки, смешни акценти, по-лоша актьорска игра (въпреки, че не е възможно) и малоумни уан лайнъри, които отвличат вниманието от това каква помия се сипе във въпросните трейлъри.
    Искам да видя филма в който Шварценегер или Сталоун ще се сбият с Борн и тогава ще ги призная.

    Деба, писна ми от Сърдити старчета 😀