Рон Хауърд

Не искаме да кажем, че Рон Хауърд си е губил времето с опитите да екранизира „Тъмната кула” на Стивън Кинг и то в такъв амбициозен мащаб, но истината е, че му отне доста време, а засега крайният резултат е 1:0 за малоумниците в „Universal”. Покрай тази епопея и имайки предвид, че „Rush” все още не е излязъл на екран, не сме гледали добър филм на режисьора от 2008 насам. И колкото и страхотен да е „Фрост/Никсън”, заобиколен от „Шифърът на Леонардо”, „Ангели и демони” и леле майко, „Да кажа или да не кажа”, едва успява да разведри мрачната картинка.

Явно ще трябва да изчакаме „Rush” за нещо по-качествено на големия екран (определено изглежда обещаващо), но междувременно Хауърд подготвя и доста приятен ТВ проект за „Showtime”. Според Deadline той и Дейвид Невинс (в момента „entertainment president” на „Showtime”, но доскоро беше част от „Imagine Television”, както се досещате, отроче на „Imagine Entertainment” на Хауърд и Брайън Грейзър) работят по „Conquest”, заедно със сценариста Хосе Ривера („On The Road”, „The Motorcycle Diaries”).

Разбира се, типично за толкова ранен етап, не знаем почти нищо за „Conquest”, освен че е посветен на ацтеките, края на тяхната империя и сблъсъка на Монтесума II с испанския конкистадор (и гадно копеле) Кортес. Звучи обещаващо кърваво – това е „Showtime” все пак, а американската кабелна = кръв и цици. Освен това Хауърд от години иска да направи филм за Кортес, така че очакваме да вложи малко повече страст и усилия, отколкото в екранизациите по Дан Браун.

О, и като че ли има възможност за малко свръхестествени елементи. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. „Освен това Хауърд от години иска да направи филм за Кортес, така че очакваме да вложи малко повече страст и усилия, отколкото в екранизациите по Дан Браун.“ или от „The misssing“! 😉