Видеодрум (1983)

Точно когато си мислехме, че положението с римейките не би могло да стане по-лошо и „Звездните рейджъри” е върхът на простотията, получаваме този брутален удар под кръста, който можем да наречем единствено ерес. Знаем, че непрекъснато опяваме и вероятно вече ви е писнало от това – самите ние вече се уморихме от себе си – но това е новина, която не можем да преглътнем току-така. Както не веднъж сме споменавали, Дейвид Кроненбърг е един от най-любимите ни режисьори, а „Видеодрум” е сред най-добрите му филми (ако не и най-добрият, който, на всичкото отгоре, не е мръднал) и идеята да му се прави римейк ни се вижда светотатствена.

Deadline съобщават, че от „Universal” са наели шведския режисьор на реклами и клипове Адам Бърг да застане начело на проекта, което, само по себе си, не е задължително лошо решение – въпреки че никога не ни е бил супер любим и не сме следили кариерата му, намираме някои от клиповете му за доста любопитни, включително и рекламата му от поредицата “Parallel Lines” на „Philips” (можете да я видите най-долу) – но честно казано, не виждаме как дебютант в голямото кино като него ще успее да се справи с вмешателството на студиото и най-вече с лошия сценарий.

А предпоставките за лош сценарии са налице. Въпреки че харесваме един-два от филмите му, като „Предизвестена смърт”, „Паника на Арлингтън Роуд” и „Шперцът”, сценаристът Ерън Крюгер е отговорен за такива класики като „Двойни игри” и „Трансформърс” 2 и 3 и е нормално да изпитваме съмнения. Най-големият ни проблем обаче е желанието му, подкрепено от Бърг, да модернизират концепцията на филма, като „запълнят с възможностите на нанотехнологиите и я изведат до нивото на високо-мащабен сай-фай екшън трилър”. Или иначе казано, да не оставят нищо от това, което прави филма на Кроненбърг такава класика.

Не ни се коментира повече! В светлината на скорошния „Зов за завръщане”, който също беше превърнат във „високо-мащабен сай-фай екшън трилър”, силно се надяваме проектът да се разпадне или да решат да направят чисто нов филм, нямащ нищо общо с този на Кроненбърг. И без това, както казват от Collider, единствените хора който ще са привлечени от „римейк на „Видеодрум”, са тези, които не искат да видят римейк на „Видеодрум”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 Comments

  1. Дано всички хора свързани с този римейк на шедьовъра на Кроненбърг умрат от СПИН!!!!!!!!!!

  2. Някои аборти в индустрията взеха прекалено буквално иконичната мантра на шедьовъра – Long live the new flesh.
    Не сме далече от времето, в което другаря Дринов ще пише гневни материали за това как римейкът на „Портокал с часовников механизъм“ се е сдобил с режисьор.
    И съответно пожеланията ще са този режисьор да се сдобие с трипер.

  3. Въъъййй, чак пък толкос да сте против.:) Ми нека пробват, нека се провалят, защо тая драма!?! 🙂

  4. Aбе Z, не харесваш Спилбърг, нямаш нищо против некъв дебютант, снимал рекламки да прави римейк на един от най-великите филми… What the fuck’s wrong with you?

  5. Добре де, как точно ще пострада оригинала от подобен римейк?!?
    Спилбърг не го харесвам, но някой от филмите му ги харесвам.

  6. Можеше да бъде и по-лошо – например Кроненбърг сам да си прави римейка 🙂
    Добре, че е азиатското кино, инак сигурно от 3-4 години щях да спра да гледам филми.

    Като спомена „Звездните рейнджъри“, онзи ден зяпах прясно излюпената CGI анимация и останах много доволен.

  7. Е аз дрънкам за тези римейки/рибуути/продължения и т.н от 1 година вече. Мисля, че вече се убаждавате какво става!
    Няма да се повтарям. Холивуд. Тъпаци. Липса на идеи. Страх. Мислене само за пари. Тотална бездарност и безидейност. Но и това ще свърши, но късно ще се сетят, че тези римейки/рибуути т.н тотално се провалят и не вървят… и не печелят така мечтаните от тях хартийки, който сънуват всяка нощ.
    Видеодрум е истински шедъовър на киното за мен…
    Жалко ако го осерат. Ако излезе такъв филм.. просто няма да го гледам….
    @Mike28
    като спомена Рейнджърите го гледах онази вечер няма и преди 48 часа… Допадна ми филмчето…. не е лошо…най ме изкефиха мацките…. щеше ми да не са толкова „виртуални“

  8. Айде бе, няма ли да изкарат и един римейк на „Изкуплението Шоушенк“ накрая? 😀

  9. Само да попитам, има ли тук хора, които смятат, че “Изкуплението Шоушенк” наистина е един от най-великите филми правени някога?

  10. Аз на първо гледане бях много впечатлен, но при второ и трето по-малко. Така че „Изкуплението Шоушенк“ не е сред най-великите!

  11. Изкуплението Шоушенк е дори не най-великият филм с Тим Робинс.

  12. „Изкуплението Шоушенк“ е велик филм, но не е от най-най великите, не е за номер 1, в която и да е класация и също така не е най-великия филм с Тим Робинс.

  13. На мен никога не ми е бил любим, не знам какво толкова го превъзнасят. В интерес на истината обаче скоро не съм го гледал, може пък сега да го видя с други очи.

  14. Не бих казал чее един от най великите вилми на всички времена, но се доближава до тази класация 😉
    Според мен (лично мнение) е един невероятен и прекрасен стойностен филм .:)

  15. Лично моето мнение е, че в областта на изкуството не може да има категория „най-велик/а …… на всички времена“, най-малкото защото няма как да се предвиди как въпросното нещо ще тежи след 20, 100 или 1000 години, спрямо други неща от същата категория, които предстои да бъдат създадени, след като се направи обобщението „най-велик….“.
    Все пак киното е само на стотина години към настоящия момент 🙂