Още една позакъсняла новина, но няма как да я пропуснем, тъй като „dream project”-ът на Дарън Аронофски „Noah” – режисьорът мечтае да разкаже тази история още от 13-годишен – е проект, който следим с изключително голям интерес.

USA Today предлагат първия ни поглед към филма, който е кадър на Ръсел Кроу – в ролята на добре известния Ной – гледащ замислено в далечината, вероятно надзираващ процеса по изграждането на ковчега. В интерес на истината, снимката не е особено вълнуваща – освен ако не сте луди фенове на Кроу и не ви се разтреперват краката само като го видите – но е доказателство, че филмът се случва. Не един или два пъти сме виждали как подобни високобюджетни проекти на независими режисьори са се разпадали или пък са претърпявали сериозни промени и орязвания на бюджета, какъвто беше случаят с един от предишните филми на Аронофски „Изворът на живота”.

Ръсел Кроу като Ной

Все още нямаме много информация за сюжета на филма извън очевидното, че ще има известни библейски оттенъци и ще има „ковчег”. Доказателството за това е разпространената от самия Аронофски снимка (можете да я видите по-долу) от снимачната площадка, на която се вижда конструирането на гигантския кораб.

По принцип имаме пълно доверие на Аронофски, но се надяваме причината за построяването му да не е познатата на всички история как Дедо Боже наводнява Земята и казва на Ной да построи кораб и да вземе по една двойка (от някои и по повече) от всяко едно живо същество на Земята. Предпочитаме интересна и логична история, която би могла да вдъхнови подобен мит.

гигантския кораб

Режисьор на „Noah” е Дарън Аронофски, а освен Ръсел Кроу в ролите ще видим Антъни Хопкинс, Дженифър Конъли, Рей Уинстън, Ема Уотсън, Дъглас Буут, Логан Лерман, Дакота Гойо, Кевин Дюранд и др.

Премиерата е 14 февруари 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Ако видя във филма горящ говорещ храст – ставам и си тръгвам 🙂
    Иначе не вярвам Ароновски да се изложи по такъв начин и мисля, че филма ще е жесток … както и Ръсел 🙂

  2. Абе то и Ридли Скот нямаше как да се изложи, ама най-неочаквано, баш по такъв начин се изложи.
    Горящ говорещ храст няма как да има. 😉

  3. Именно защото Ридли се поизложи ми се струва, че ще си вземат урок .. сценаристите де 🙂
    А за храста дай да не се заричаме, че вече всичко очаквам 🙂

  4. Макси, Z има май предвид, че говорящия горящ храст е при Мойсеевата сага, Ной само има тенденция да се удави и/или да се налапа с кал, ако не пусне гълъбче навреме 😉 8)

  5. хаха знам Светле 🙂 изучавал съм Стария Завет в училище (едно от задълженията когато профилът ти е История на изкуството) и благодарение на това ми задължение успешно се превърнах в скептик 🙂
    опитах бъзик с храста, но сякаш не ми се получи хихих ще си взема бележка 🙂

  6. Получи ти се и още как 😉 Сутринта си разпрах гъза от смях с този говорещ, че и горящ храст 😀

  7. Светле … Елфчето се подмазва нали 🙂 Нищо … аз обичам такива работи 🙂 Следващият път ще му сложа по-голяма чаша :):):)

  8. Понже Аронофски направи графична новела по сценария за този филм (за сега има само 1 том) аз успях да я намеря и сюжета е сглобен отлично . Също така ако успее да запази визията от илюстрациите ни очакжа един много претенциозен и зрелищен филм.Има много фентъзи привкус .Кроу на визия са го доближили максимално до комикса и това ми вдъхва надежда ,че ще се постараят. Иначе малко оффтопик : Прометей ми хареса страшно много .Имаше откровено-тъпи моменти ,но това не го прави тъп филм ,а визията беше напълно безкомпромисна,наистина красиво-заснет филм.

  9. @Hristov

    Къде може да се намери тази графична новела, защото определено е много интересно да се види.

    „Прометей“ и на мен ми хареса, но може би защото имахме огромни очаквания, по-скоро го приехме като провал 🙂

  10. @ Hristov

    Мерси много 🙂 Изтеглих го вече и на пръв поглед изглежда супер … наистина има фентъзи привкус, аз лично нямам нищо против да го запазят и във филма 🙂 🙂 🙂