Алф

Преди няколко месеца научихме, че създателят на „Алф” – една от най-големите телевизионни емблеми на всички времена и неразделна част от детството ни – Пол Фуско възнамерява да възкреси образа на вездесъщото устато извънземно от планетата Мелмак, при това на голям екран.

Тогава споделихме, че според нас модерният свят предлага благодатно поле за изява (особено политическа и социална) на образ като Алф, но като че ли в него няма място за онази (характерна за времето) „невинност”, която беше част както от сериала, така и от героя, а без нея ще си останем с един гол цинизъм и никакво сърце и душа.

Стъпка в тази посока – на лишаване от „невинност” и „душа” – е най-новата информация, че продуцентите на евентуалния бъдещ филм имат намерение да изградят образа на Алф изцяло чрез компютър, като Фуско, който вдъхна живот на куклата в сериала, ще остане като глас и ще работи в тясна връзка с аниматорите от Sony Pictures Animation.

Наречете ни носталгично настроени романтици, наивници и каквито още искате, но лично на нас тази идея никак не ни допада. Вярно е, че през последните години станахме свидетели на няколко абсолютно правдоподобни CGI герои – някои от които, като Пол или Тед, вдъхновени в известна степен от Алф – но тук не говорим за техническо изпълнение, а за нещо съвсем различно, което може да ни донесе само един реален физически обект, какъвто е куклата.

Но както и да е, няма какво да хейтим на толкова ранен етап – филмът все още няма сценарист и режисьор, така че тепърва ще имаме възможност да го правим. Пък и светът вече е съвсем различно място и никой не се интересува от нашата носталгия и сме сигурни, че младежите, които (ако!) ще се сблъскат с Алф, ще са на друго мнение и няма да могат да си го представят по друг начин, освен като компютърно генериран образ.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment