Update: Въпреки че първоначално ABC News обявиха, че според техен източник Тони Скот е имал мозъчен тумор, който не е можел да бъде опериран, сега тази информация изглежда малко вероятна. Повече подробности се очакват след обявяването на резултатите от аутопсията.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Отбелязването на смъртта на обичани от нас творци e еднo от най-трудните и неприятни неща, които правим тук на сайта, но този път сме поразени и оставени без думи повече от всякога.

Според информация, потвърдена от публициста му, големият майстор на екшъните Тони Скот е намерил смъртта си, скачайки от Vincent Thomas Bridge край Лонг Бийч, Калифорния.

Не можем да си представим защо човек като Скот би пожелал да сложи край на живота си, но честно казано причината няма значение. Това, което има значение е, че киното и феновете като нас, загубиха един наистина голям режисьор.

По-малкият брат на Ридли Скот завинаги ще остане в сърцата ни с филми като „Топ Гън”, „Полицаят от Бевърли Хилс 2”, „Дни на грохот”, „Последният бойскаут” „Истински романс”, „Аленият прилив”, „Обществен враг”, „Шпионски игри”, „Мъж под прицел”, „Неудържим” и др.

Поклон пред паметта му!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. За какво му е да се самоубива ,ебаси простотията. По-скоро бих повярвал , че са го убили и е нагласено като самоубийство WTF

 2. Покъртителна новина наистина! Мъж Под Прицел с Дензъл е цяла институция в киното. Един от малкото филми, в които няма излишен кадър според мен. Не мога да си представя как ли се чувства Ридли и останалите от семейството. Знам, че сега не му е времето да се мисли за това, но дано все пак Прометей 2 да не бъде забавен с години. Почивай в мир Тони!

 3. Поклон пред паметта му !!! Един от най-кадърните режисьори за последните 30 години, който ще остане в историята на киното 🙁
  „Истински Романс“ ще остане за мен един от най-любимите ми филми !!!

 4. Човекът си е избрал пътя.
  Както се казва, сбогом и благодарим за филмите!

 5. „Déjà Vu“ е шедьовър, въобще Дензъл-ският му период е страхотен и промени мнението на много скептици (вкл. моя милост). RIP.

 6. Най-шокиращата новина за смъртен случай на режисьор, без съмнение! „Обществен враг“ е велик филм според мен, а Тони може и да не ми беше от любимите режисьори, но определено мога да, кажа че изпитвах огромно уважение към него. Не съм очаквал, че ще ми се случи и още повече, че ще го споделя, но наистина се разстроих и просълзих. Новината за самоубийството му просто ме втрещи, още не мога да повярвам! Независимо дали го харесваш или не, Тони Скот е един от онези режисьори, които наистина правеха филми заради самото кино и хората, които го обичат. Винаги си е хубаво да знаеш, че somewhere down the road, there is one Toni Scott whose making movies без значение дали ще ги гледаш или не. Специално братя Скот за мен винаги са изглеждали като изключително уравновесени мъже с морал – еманация на съвременното английско джентълменство. Но кой да предположи явно, че Тони всъщност е бил толкова нещастен… 🙁

 7. Ако това с рака на мозъка е вярно …. много кофти. Разбирам го донякъде.
  Одеве си пуснах някои любими сцени от негови филми с Дензъл и за пореден път се изумих и накефих на камерата, която използва. Не съм голям разбирач и не знам каква камера точно е използвал, но цветовете в Дежа Ву и Мъж Под Прицел са просто магнетични. Красота! Чак кръвта ми закипява като ги гледам…Още веднъж ПОКЛОН!

 8. Ако не е имал тумор в мозъка, най-вероятно причината за трагедията е друга смъртоносна болест. Човек не се самоубива на 68 годишна възраст просто така 🙁

 9. Каквато и да е била причината няма значение, важното е, че ни напусна един талантлив човек. 🙁