Джос Уидън e режисьор на „Avengers 2”

Отдавна беше ясно, че Джос Уидън трябва да режисира продължението на „Отмъстителите”, но това определено не означаваше, че Джос Уидън ще режисира продължението на „Отмъстителите”. За щастие, този път няма да станем свидетели на поредното малоумно продуцентско решение, нито пък е един от така типичните случаи на режисьор, който държи да се прехвърли към нови, напълно различни проекти, защото в последните няколко дни не само получихме потвърждение, че Уидън действително се завръща на режисьорския стол, но и взаимоотношенията му с „Marvel” се задълбочават.

Много сме доволни от това развитие – не само от успеха на „Отмъстителите”, който напълно го заслужава, но и от факта, че студиото признава кой е отговорен за боксофис рекордите. Винаги ни е било яд как не му вървеше на този човек с киното, да не говорим, че и телевизията не винаги се е отнасяла много добре с него („Firefly” е само един пример, но е красноречив). Сега обаче всичко това е в миналото и той не само ще поеме пълен контрол над „Avengers 2” като режисьор и сценарист (последното също е от огромно значение), но и ще надзирава всички „Marvel” филми от така наречената втора фаза. Да припомним, това са „Железният човек 3”, който вече трябва да е на финалната права, „Thor: The Dark World”, „Captain America: The Winter Soldier” и доста далечния „Guardians Of The Galaxy”.

Уидън ще е най-малкото консултант, а доста вероятно и изпълнителен продуцент на тези заглавия, а за да ни израдва максимално, ще подготви и игрален сериал за АВС. Не се притеснявайте, въпреки че не са известни никакви подробности, знаем, че няма да е „Marvel” еквивалента на „Wonder Woman” (чийто пилот дори не видя бял свят и преди да скочите на бой, онлайн не се брои), нито дори на „Arrow” (който поне ще се завърти тази есен) с едно мускулесто момче в главната роля.

Ето какво обявиха „Marvel”:

„Джос Уидън подписа ексклузивен договор за кино и телевизия с „Marvel Studios”. Като част от този договор, Уидън ще напише и режисира „Avengers 2” и също така ще помогне със създаването на нов игрален сериал за „Marvel Television” в „АВС”. Той ще има и творчески принос към следващата фаза от кино-вселената на „Marvel”.”

Срокът на договора е до края на юни 2015, което означава, че „Много шум за нищо” е последният по-скромен проект на Уидън за близките няколко години, но от друга страна, летните блокбастъри току-що станаха с една идея по-развлекателни, по-иронични и по-интелигентни от обичайното.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *