Преди (вече) доста време стана ясно, че Виго Мортенсен ще се завърне в Аржентина – държавата, в която е живял няколко години като дете, и ще се снима в дебютния филм на Ана ПитърбаргEverybody Has a Plan”, или според оригиналното заглавие „Todos tenemos un plan”. Проектът се е придвижил сериозно напред и вече можем да видим доста снимки от филма, в който Виго ще изиграе двойна роля – на близнаците Агустин и Педро.

Още в самото начало проектът печели наградата за сценарий „Julio Alejandro” на филмовия фестивал в Малага, през 2008 година. Сюжетът проследява историята на единия брат, който отчаяно иска да се изостави своето съществуване и след смъртта на близнака си Педро, Агустин започва „на чисто” в неговата идентичност и се завръща в мистериозния островен регион „Тигре” в делтата на река Парана – любимо място на елита на Буенос Айрес, превърнало се в убежище за криминални типове и хора извън закона. Звучи – и вече изглежда доста предизвикателно.

http://www.youtube.com/watch?v=gfVyatu4xGg

У мен остава силно и обещаващо усещане, което донякъде напомня „Eastern Promices”. Не че имат каквото и да било общо по между си, освен участието на Виго, ала неговата категорична, студена твърдост, която вдъхва сигурност и спокойствие, вероятно ме хипнотизира и връзва на фльонга асоциациите.

Сред съ-участниците на Мортенсен са звездите от „The Secret Of Their Eyes” Соледад Вийамил и Хавиер Годино, като триото продуценти на споменатия Оскаров фаворит продуцират и този филм – Герардо Хереро, Мариела Бесуйевски, Ванеса Рагоне. Fox International са поели правата за разпространение на филма в Испания и Аржентина (у дома си ще го пуснат на 30 август), а за останалия свят какво, може би само фестивални участия?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *