Почти шест месеца след премиерата на „I, Anna” през февруари на Берлинале, филмът на Барнаби Сауткомб по книгата на Елза Люис ще бъде показан в Локарно буквално след дни. Разпространението му в Швеция ще стартира до края на август, във Великобритания тръгва от 12 октомври, а в Германия – от средата на ноември. В копродукцията между Великобритания, Германия и Франция са ангажирани актьори, които нямат нужда от представяне – особено Шарлот Рамплинг и Гейбриъл Бърн, които излъчват достойнство и грациозна увереност.

Кадрите подсказват „драматичен трилър”, а историята проследява лондонския детектив Бърни Комински, който страда от безсъние, предстои му развод и междувременно трябва да реши един случай с мъж, пребит до смърт. Тайнствената и красива дама АнаУелс разсейва вниманието му и го привлича неудържимо. Въпреки че не би трябвало да се познават, тя крие мрачна тайна, която скоро ще излезе наяве.

Точно в утрешната първа вечер (1 август), когато се открива филмовият фестивал в Локарно, Шарлот Рамплинг ще получи там специална почетна награда за своя принос в света на киното. Ето какво споделя артистичния директор на фестивала Оливие Пере:

„Радостни сме да посрещнем Шарлот Рамплинг – тази загадъчна и очарователна актриса, чиито уникална притегателна сила и красота озаряват съвременното кино. От Висконти до Ларс фон Триер, от Уди Алън до Франсоа Озон, от Лилиана Кавани до Нагиса Ошима, смъртоносна или уязвима, Шарлот Рамплинг побеждава режисьорите си с чар и получава възхищението на милиони зрители.”

Навярно не е съвпадение, че най-новият филм с участието на Рамплинг е режисиран от нейния син, събирал опитност в различни телевизионни поредици от началото на 21 век – „I, Anna” е неговият дебют в киното. И както винаги в подобни случаи, искрено се надяваме на възможност „от първа ръка” да проверим как се е справил с предизвикателството да се работи с актьори от подобна класа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *