След страхотния успех на Нийл Бломкамп със „Сектор 9” – филмът беше финансов и културен хит (дори беше номиниран за „Оскар” за най-добър филм) – всички затаиха дъх в очакване на следващия му фантастичен проект „Elysium”. Само дето от затаяване на дъх едва не изгубихме съзнание, защото що се касае до секретността, Бломкамп се оказа от ранга на Лукас и Джей Джей Ейбрамс и доскоро не знаехме нищо друго, освен, че става дума за фантастика.

Сега обаче, както доста заглавия напоследък, „Elysium” също ще бъде представен на предстоящия Comic-con и в нета започна да изскача информация. Първо се появи синопсис на филма, а сега и първата официална снимка, на която виждаме гологлавия Мат Деймън, подобаващо въоръжен и готов за битка.

Elysium - Мат Деймън

Всъщност преди известно време в нета се появиха нелегални снимки от снимачната площадка, на които се виждаха Деймън и кубето му, но това тук е съвсем различно нещо. Тук всъщност можем да видим доста любопитни подробности – не, че са ни ясни на 100%, но все пак – като оръжието, което доста ни напомня стилистично на „Сектор 9”, както и полу-роботизираната ръка или по-скоро мускулните серво-усилватели, които най-вероятно му помагат да държи това „чудовище”

Но да не спекулираме излишно, предполагаме, че в най-скоро време ще знаем повече подробности.

През 2159 година има две класи хора: много богатите, които живеят на съвършената космическа станция Elysium, и останалите, които живеят на пренаселената, съсипана Земя. Роудс (Джоди Фостър) представлява безмилостното правителство, готово на всичко, за да приложи анти-имиграционен закон, който да защити луксозния стандарт на гражданите на Elysium. Но хората от Земята няма да спрат да се опитват да проникнат по всякакви начини. Когато късметът му изневерява, Макс (Мат Деймън) се оказва принуден да поеме опасна мисия, която – ако има успех – може не само да спаси живота му, но и да донесе равенство в тези поляризирани светове.

Elysium” е вторият пълнометражен филм на Нийл Бломкамп („Сектор 9”) с участието на Мат Деймън, Джоди Фостър, Шарлто Копли, Уилям Фикнър и Диего Луна.

Премиерата е 1 март 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. „Сектор 9“ е шедьовър. По мое мнение е най-добрият филм в жанра правен някога. Имам големи очаквания за „Elysium”!

  2. Минал е покрай шедьовър. Толкова недомислици и глупости имаше в Сектор 9, та чак е срамно. Шедьовър беше това, което Пиджей направи за този филм.

  3. Не си прав! Каквото и да е направил Jаксън за филма е именно защото филма е страхотен, а не иначе.

  4. И на мен филма ми харесва . Не смятам, че е шедьовър, но със сигурност беше глътка свеж въздух.
    И да, ако филма беше тъпотия, Джаксън и рози да си беше вадил от гъза, пак нямаше да може да му помогне. И като е такъв магьосник ще не си помогна сам на себе си с „The Lovely Bones“?

  5. D9 беше… ами странен. Не бих казал, че не ми хареса, но беше прекалено wanna-be-reality с тая отвратителна,постоянно фокусираща и люшкаща се камера, която уж трябва да те накара да си там и да придаде реализъм. Еми не ме вкара „във филма“, а само ме изнерви достатъчно, за да мога за малко да тегля една майна на иначе интересната история и замисъл. Но все пак беше ако не друго, поне различен – не точно в добрия смисъл, но все пак различен.
    Иначе това изглежда доста интересно, класическа антиутопична фикция ала “ шепа мегабогати, живеещи като царе в изолирано кътче от Рая vs. останалата гладна сган, която иска малко парче от този рай „. Въпреки, че такива произведения – филмови, книжни, интерактивни (под формата на видео игри“ има колкото искаш, темата далеч не е изчерпана и ще ми е любопитно да видя докъде ще стигнат с този проект. И дали, разбира се, ще му разкрият подобаващо потенциала, защото малко са тези, които успяват да го направят. Справка: нереализирания потенциал на „Дилъри на време“ примерно.

  6. Е да, ако го сравним с чекия като Cloverfield… Но това не трябва да е хвалба, разбира се.

  7. Aз харесвам „Cloverfield“. Пък и там имаше причина да се клати камерата, докато в „Сектор 9“ такава има само в началото.