Stretch Armstrong

На по-голямата част от днешното младо поколение Stretch Armstrong няма да им говори нищо. Не че по-възрастните са имали възможност да си играят с култовата кукла – тя е пусната на пазара (тогава „западен”) преди повече от 35 години и е спряна от производство през 1980. Говори се, че мускулестият латексов юнак, който е пълен с гел и може да се разтяга така, че да уголеми фигурата си няколко пъти, в момента може да бъде открит много трудно и се предлага за стотици, даже хиляди долари от/на вманиачени колекционери. Голяма рядкост е да се намери кукла в добро състояние, съхранила гъвкавите си качества през годините. И тъй като киноиндустрията неуморно чопли всякакви огризки от идеи, стигаме и до същината на информационния акцент – ще се прави филм И за тази играчка.

Убедили сме се, че смислени въпроси като „защо?” няма нужда да се задават – нужни са семейни филми (този е обявен като такъв, въпреки че би му подхождало повече да е кървав екшън), следователно ще се правят семейни филми. Странен е изборът за режисьор – Брек Айснър. И както не съм го запомнила, защото неговите „Сахара” и „The Crazies” няма с какво да бъдат забележителни, така реших да проверя защо ми е толкова позната фамилията. А то какво се оказва – Брек е синчето на Майкъл Айснър, изпълнителен директор и председател на борда на компанията Disney в продължение на около 20 години. Може би затова юнакът, попрехвърлил вече 40-те, може да се „размотава” само с няколко филма в биографията си (и един-два в развитие ) – и все още да го търсят за проекти. С риск да прозвучи свръх-кощунствено, само ще спомена, че негов „набор” е уникално-великият Пол Томас Андерсън – изводите си правете вие…

Ние може да си говорим каквото си искаме, „кукленият” проект „Stretch Armstrong” е в ход и даже си има сценарист – списалият римейка на „Манджурският каниддат” и „Лара Крофт: Люлката на живота” Дийн Георгарис. Бъдещият филм си има и премиерна дата – 11 април 2014, нищо че още няма нито главен актьор, нито… апропо, да залагаме ли кой ще изтегли късата клечка да се снима като „Разтегача”? Или ще се надпреварват „момци на буци”, привлечени от хонорарни перспективи?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Този филм бе заплануван от Юнивърсъл още в началото на 2010, като уж трябваше да излезе тази година. От студиото даже бяха обявили, че са поверили главната роля на Тейлър Лотнър. Очевидно обаче нещата не са се получили.

  2. Stretch Armstrong е абсолютно непознат извън Щатите. Намирисва ми на още един огромен провал за Universal. Просто не е нещо което може да изпъкне на фона на останалите комиксови и играчкови филми.

  3. Ако направят хубав филм, няма значение дали образът е познат извън Америка или не. Само дето шансовете за подобно нещо са минимални. 🙂