Напоследък, когато пишем за Едгар Райт – а ние се стараем това да се случва възможно най-често – все са някакви общи новини, събрали от тук и от там някой и друг tweet, я снимка на скрипт или Райт и Саймън Пег „в процес на работа”, или шега по повод някое от отдавна обещаните, но доста бавещи се заглавия. За съжаление, и този път нямаме нещо голямо и шокиращо за представяне – колко хубаво би било, ако можеше да обсъждаме кастинг новини или пък даже тийзър трейлър на нещо? Но „колкото, толкова” е казал поетът, така че да преминем към същината, защото може да става дума за дребни подробности, но пък са добри.

Започваме с „The World’s End”, който ще е първи и по кината – снимките започват този октомври, докато „Ant-Man”  без съмнение се подготвя, но все още е доооста далеч (повече по темата по-долу). Освен че „Universal” най-накрая официално потвърдиха, че филмът на е одобрен и действително ще го бъде, получаваме и първия плакат, който разбира се е просто Comic-Con тийзър, но за сметка на това е супер як. Ето така се прави плакат само с надписи:

The World's End - постер

Вероятно сте се досетили, но все пак да потвърдим, че това са имената на кръчмите, които главните герои обикалят, опитвайки се да стигнат до „The World’s End”.

20 години след опит за епичен кръчмарски маратон, петима стари приятели се събират, след като един от тях решава, че е време за ново, безпаметно напиване. Гари Кинг, 40-годишен мъж, очевидно с недоизживяна младост, завлича – въпреки протестите им – приятелите от детството в родния им град, където за втори път да се опитат да достигнат заветната кръчма „Краят на света”. Но докато се опитват да помирят миналото с настоящето, те разбират, че истинската борба ще е за бъдеще – не само за тях, но за цялото човечество. И изведнъж „Краят на света” се оказва последният им проблем.

Ant-Man

Както вече стана дума, втората част от новината е посветена на „Ant-Man” и по-точно на неочакваното Comic-Con представяне. След няколко дена tweet-ове за Лондон, с цел объркване на врага, Райт изненадващо се появи на тазгодишния geek-fest. Най-голямата изненада за присъстващите бил тестов клип, сниман преди две-три седмици и в съвсем суров вариант – клип, който умираме да видим, ако ще да го е рисувал сам.

Според Collider (казваме ви, някои хора си живеят живота) кадрите започват с Ant-Man на ръба на вентилационна шахта в коридор, охраняван от двама души. Тичайки по коридора той се уголемява до човешката си форма, стряска охраната и после отново се смалява, преди да ги размята из коридора.

Не е ясно дали ние някога ще имаме шанс да видим този тест, а на въпроса кога ще видим самия филм никой не може да отговори. На Comic-Con Райт се пошегувал, че подхожда като Терънс Малик, а неотдавна сподели:

„Не мисля, че хората – сайтовете и т.н. – наистина разбират колко време отнема един филм. Кино сайтовете се обновяват почасово и винаги е „Какъв е проблемът? Къде е забавянето? Просто го направете. Защо не излиза утре?” Но всеки филм, който съм направил, отнема към три години. Всеки. Има по три години между филмите. Много искам този период да е по-малък, но истината е, че има… почти като реда за кацането на самолетите. Има много машини във въздуха и трябва да прецениш кои да свалиш за кацане преди всички да паднат.”

Чудно ни е какво мисли Уди Алан по въпроса.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *