"Бейтс Мотел" отваря врати през септември

Всичко, в което става дума за Хич и за вариации по теми от неговото творчество, ни е мило и драго. Следим отблизо „The Girl”, посветен на „обсебващата връзка” на Хичкок със звездата от „Птиците” Типи Хедрън и „Hitchcock”, разказващ за създаването на ненадминатият му шедьовър „Психо”.

Освен това, сме отправили любопитен поглед и  към подготвяната от американския телевизионен канал A&E поредица, озаглавена „Bates Motel”, в която според предварителната информацията ще става дума за отношенията между тийнейджъра Норман Бейтс и милата му майка, които го превръщат в познатия ни сериен убиец.

Поредицата е описвана накратко като съчетание между „Туин Пийкс” и „Smallville”, което не ни е ясно как си го представят, но явно това се е харесало по горните етажи, защото вече са поръчани 10 епизода, без преди това да бъде заснета пилотна серия (нещо, което се случи и с подготвяния сериал за младия Ханибал).

Върху проекта, който се развива с добро темпо се трудят Карлтън Кюз и Кери Ерин, които имат опит като сценаристи и/или изпълнителни продуценти на сериали от средата на 80-те години (в cv-то на Кюз фигурира и „Изгубени”) и вече се говори за кастинг и за започване на продукционния цикъл. Премиерата е предвидена за 2013 година.

Завършваме с една новина свързана с Хичкок, пред която няма шанс да запазим самообладание. На 25 септември, Universal ще ни зарадват със специално Blu-ray издание, което ще включва цели 15 филма на легендарния майстор. Предполагаме, че цената ще е доста висока, затова още от сега започваме да пестим за коледен подарък – подобно нещо не е за изпускане.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *