Новините около „The Master” на гениалния Пол Томас Андерсън напоследък идват по една на месец – по това време май месец беше най-първото промо, посветено изцяло на уникалния Хоакин Финикс и ненормалния му герой Фреди Сътън, после около 20 юни видяхме жестокия втори трейлър (който беше и истинският ни първи поглед към Ланкастър Дод на вече спрягания за нов „Оскар” Филип Сиймур Хофман). А сега, благодарение на Huffington Post, получаваме и първия, уникално добър плакат.

The Master

Ясно беше, че няма да си останем с онзи „Untitled Paul Thomas Anderson Project” промо постер, но не сме се и надявали на толкова як, удавен в бяло вино тийзър. Разбира се, ще се радваме и на всички последвали плакати – шансовете за грозни, фотошопнати глави не са много големи, когато става дума за такъв филм. Нямаме нищо против и поредица от любимите ни „character posters”, но колкото повече гледаме този тийзър плакат, толкова по-сигурни сме, че до края на годината (поне!) ще си остане най-добрият и със сигурност най-запомнящият се. И за протокола, за нас това е наполовина пълен плакат.

Честно казано, става ни мъчно за снобарите, които така обичат да казват „Аз американски филми не гледам!”. Както неведнъж сме казвали, днешното американско кино може и да разчита прекалено много на холивудските продължения и римейки, за сметка на независимите филми, но след като човек като Пол Томас Андерсън прави филми (макар и не толкова често колкото ни се иска), положението не е чак толкова страшно. Даже напротив! А на 12 октомври ще се кълнем, че е от розово, по-розово, нищо че това е премиерата в САЩ, не в България.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

 1. Лошото е, че този филм май няма да види български екран. Или поне докато не го номинират за Оскар.

 2. Paul Thomas Anderson си е талант на 100 процента. След Магнолия съм готов да гледам с кеф всеки негов филм. Ако ще да режисира и азиатско скат-порно, пак ще го гледам с огромен интерес от нaчало до край.

 3. @Svetly
  No! 🙂

  @Век
  „Азиатско скат-порно“? Какво си чул? Къде? Не се стискай, дай го насам, искам и аз да го гледам 🙂 🙂 🙂

 4. Ми това е яко. Обаче сега гледах предното промо, от юни месец, а музичката малко силно ми напомня за оная посредствена интелектуална чекия („Punch-Drunk Love“), която на Пол няма да му я простя никога (и която вероятно трябва да гледам дрогиран/напушен/на-солети-и-бисквити, за да ми хареса). Не, че очаква от мен к’вото и да било… но да си знае!

  🙂

 5. Записвам си още един филм, освен „Звездните рейнджъри“, който да ти го натикам в гърлото! Как може да не харесваш „Punch-Drunk Love“, бе? Жесток филм е това. А началото с хармониума, е феноменално!

 6. Колко често става това? Не много. Само дето от време на време се разсейваш и вместо бисквитки хапваш лайна. 😀

 7. @legrandelf
  Цунки!

  @MadMax
  Макси, и ти ли искаш да похапнеш „бисквитки“? От онзи ден плачеш. 🙂 🙂 🙂
  Цунки и за теб! 🙂