Всеки път, когато видим трейлър с легендарни имена, искрено си завиждаме, защото сме имали късмет да гледаме на голям екран и по-ранни превъплъщения на повечето от великолепните актьори, превалили „на попрището жизнено средата”. В случая става въпрос за режисьорски дебют – при това не на кой да е, а на един от най-добрите сред най-добрите, Дъстин Хофман. То е ясно, че Маги Смит, Били Конъли, Паулин Колинс, Том Къртни и Майкъл Гембън просто няма как да откажат ролите на пенсионирани оперни певци.

В специалния дом, където са настанени възрастните артистични персони, пристига „нова” дама (в ролята Маги Смит), която обявява обиталището за „лудница” и отказва да участва в подготвяния от всички годишен концерт. Как ви звучи? Обзалагаме се, че най-малкото изглежда като предизвикателство – ето и трейлър на „Quartet”.

Цял живот Уилф и Реджи са били приятели. Заедно с бившата колега Сиси, двамата обитават „Бийчъм Хаус”, дом за пенсионирани оперни певци. Всяка година рожденият ден на Джузепе Верди се превръща в повод за празник, а приходите от традиционно организирания концерт отиват за поддръжка на дома. Но ето, че сред тях се появява бившата съпруга на Реджи, оперната гранд-дама Джийн Хортън – и изненадващо за всички, плановете за концерта кардинално се променят. Старите вражди застрашават графика на репетициите и става ясно, че присъствието на четирима от великите оперни гласове от миналото съвсем не може да гарантира прекрасен и – по-важното – спокойно реализиран спектакъл.

Дебютът в режисурата, подписан от Дъстин Хофман, има премиерна дата в Обединеното кралство – 4 януари 2013, засега не се знае кога въпросният „Quartet” ще бъде представен на кино в Щатите, а у нас… Свикнали сме в такива случаи просто да си го пожелаваме, може и да ни се получи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Уникален трейлър!!! Много жив, шарен, точно както си го представям, че трябва да бъде, а и разбиват порядъчно с пиянската песен от Риголето. 😀