Следим развитието на „Oz, The Great and Powerful” доста отдавна – още когато Сам Мендес и Робърт Дауни-син бяха начело на проекта – но повече от година не сме пускали нищо по темата. Причината за това е, че след приключването на снимките, филмът влезе в доста сериозна постпродукция, която ще продължи до излизането му по екраните през март следващата година и просто нямаше нищо за съобщаване.

Сега обаче „Disney” ни изненадаха с първия официален постер на филма, който бързаме да ви представим. Лично според нас, той изглежда доста приятно. Вижте.

Oz, The Great and Powerful - плакат

We’re not in Kansas anymore. Е, има още доста време преди да стигнем до тази реплика, защото „Oz, The Great and Powerful” всъщност предшества добре познатата на всички история за Дороти и вълшебника от магическата страна Оз, но това беше първото нещо, което изникна в главите ни, когато видяхме плаката.

Филмът разказва за цирковия илюзионист Оскар Дигс (Джеймс Франко), който се озовава насред Оз, след като балонът му е отнесен от торнадо. Там той попада по средата на битката между три вещици, Теодора (Мила Кунис), Еванора (Рейчъл Вайс) и Глинда (Мишел Уилямс), и открива, че за да спаси Оз от надвисналата заплаха, трябва да се превърне не само в могъщ магьосник, но и в добър човек.

Надяваме се този плакат да е предвестник на скорошен трейлър – филмът ще бъде представен на предстоящия Comic-con, така че надеждите ни не са съвсем безпочвени – макар че чухме отзиви на хора, имали щастието да го гледат, че има още доста работа по ефектите. Нещо, за което се досещахме и ние, предвид дългия постпродукционен период, който тепърва предстои.

С „Oz the Great and PowerfulСам Рейми се завръща на режисьорския стол за първи път от 2009 и „Отведи ме в ада”, а в ролите са Джеймс Франко, Мила Кунис, Рейчъл Вайс, Мишел Уилямс, Зак Браф, Тони Кокс, Абигейл Спенсър и др.

Премиерата е 8 март 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *