Ето на това му се вика „heart warming” трейлър – сигурни сме, че си има съвсем подходяща българска дума, но точно в момента ни се губи. Не е точно трогателен или сърцераздирателен – прекалено е драматично за симпатична комедия; със сигурност не бихме го описали като романтичен, въпреки че има и любовна история между застаряващите герои; става дума за фантастика, чието действие се развива в близко бъдеще, но нито е високобюджетна (филмът е независим), нито е особено лъскава (роботът е доста ръбат и най-вече… реалистичен). Да не забравяме също така, че главният герой е бивш крадец на бижута, който решава да се завърне към занаята, но определено не говорим за трилър или екшън.

С две думи, „Robot and Frank” е всичко това и доколкото разбираме от първите ревюта от фестивала в Сънденс, и три пръста отгоре. Но най-вече е историята на застаряващия и самотен Франк (Франк Ланджела), който получава от сина си робот (с гласа на Питър Скарсгард), който да му прави компания и да се грижи за него.

http://www.youtube.com/watch?v=EiFqT5-6JQg

Особено ни харесва първоначалната реакция на Франк: „That thing is going to murder me in my sleep”. Да, и ние сме го гледали този филм – и то няколко пъти – и по принцип го харесваме, но точно сега повече ни се гледа „Robot and Frank”. След трейлъра единственото ни оплакване е „младият”, който събира пари, за да съсипе библиотеката или нещо подобно.

Robot and Frank” е кино-дебютът на режисьора Джейк Шрайър, по сценарий на Кристофър Д. Форд. Участват Франк Ланджела, Сюзън Сарандън, Джеймс Марсдън, Лив Тайлър, Джереми Систо и Питър Скарсгард като гласа на робота.

Американската премиера е 24 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments